Natuurlijke omgeving rijk aan historie

Op stap in Voorne aan Zee!
Voorne aan Zee is een nieuwe gemeente, maar altijd al een bijzondere plek geweest. Water, duinen, bossen en polders nodigen je uit te komen genieten. Waar Hellevoetsluis en Brielle een verhaal vertellen over ons verleden, vind je in Rockanje en Oostvoorne de duinen en stranden. Een fijne dag, lekker weekend of heerlijke vakantie? Bij ons vind je mooi alles!

 

Toeristische trekpleisters - Vestingsteden, water en stranden, een ideale combinatie voor een dagje, weekendje of langer weg!

Dorpjes hoppen in Voorne aan Zee

Aanvullend op de bekendere dorpen/steden kom je tijdens je bezoek aan Voorne aan Zee ook vast langs deze charmante dorpjes. Zo zijn er bijvoorbeeld leuke festiviteiten, mooi kerken en monumenten te vinden. 

Hier wil je stranden

Klim over de duinen en verbreed je horizon
Of je nu houdt van heerlijk liggen op het strand of de hele dag actief zijn, de verschillende stranden van Voorne aan Zee wachten om ontdekt te worden. Maak een heerlijke strandwandeling, laat de wind door je haren wapperen of geniet van het zonnetje. De stranden zijn erg divers, zo is het Rockanjestrand hét badstrand van Voorne aan Zee en als je het strand van Oostvoorne bezoekt, waan je je even op de waddeneilanden. Ieder seizoen heeft Voorne aan Zee haar eigen gezicht, maar het is altijd genieten.

Lees meer
Ontdek de stranden

Een duik in de historie

Ontmoet zeehelden, watergeuzen, koningen en gravinnen. In heel Voorne aan Zee kom je ze tegen: MaartenTromp, Michiel de Ruyter, Jacoba van Beijeren, Willem van Oranje, admiraal Lumey en Jan Blanken. Voorne aan Zee vertelt haar verhalen en onthult haar geheimen in de vele musea, kerken en monumenten. Je vindt hier 2 vestingsteden super dicht bij elkaar. Brielle dat in 2022 450 jaar bevrijdt is en de martieme vestingstad Hellevoetsluis met een haven van meer dan 400 jaar oud.

Lees meer
Ontdek de historie

Voorne aan Zee - de mooiste plek om wakker te worden

Voorne aan Zee heeft een gemeentelijke website vol informatie voor bewoners en ondernemers van de gemeente. 

Er is een VVV kantoor gevestigd in Hellevoetsluis. Verder zijn er ook diverse VVV informatiezuilen, bekijk alle locaties op de kaart.