Gemeente Voorne aan Zee

Vanaf 1 januari 2023 is het zover! De drie gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne vormen samen de nieuwe gemeente Voorne aan Zee. Een unieke samenvoeging van prachtige natuurgebieden en historische vestingen omgeven door en aan het water.  

Momenteel bestaat het dubbeleiland Voorne-Putten uit vier gemeenten. Na 1 januari 2023 zal dit overgaan in twee gemeenten: gemeente Voorne aan Zee en gemeente Nissewaard.

Huidige situatie

Voorne-Putten, vroeger twee eilanden, wordt gevormd door grotere en kleinere plaatsen die wachten om ontdekt te worden. Op slechts een half uurtje van Rotterdam wordt je verrast door de prachtige natuur en historie.

Westvoorne

Met de prachtigste stranden en unieke natuurgebieden is Westvoorne de groenste gemeente van het eiland. De Duinen van Voorne behoren tot de belangrijkste natuurgebieden van Europa.

Meer over Westvoorne

Brielle

Op 1 april 1572 heeft Brielle, met de inname door de Watergeuzen, haar plek in de geschiedenis ingenomen. De oude vestingstad en bedevaartsplaats vertelt, via de ruim 300 monumenten, het verhaal van de 'eersteling der vrijheid'.

Meer over Brielle

Hellevoetsluis

De vestingstad aan het Haringvliet heeft, als marine- en oorlogshaven, een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis. De stad herbergt een rijke schat aan maritieme historie en heeft nog steeds een sterke binding met het water.

Meer over Hellevoetsluis

Nissewaard

Natuurgebieden, fraaie polders, eeuwenoude rivieren, middeleeuwse stadjes, architectuur, theater, uitgaan en winkelen. Nissewaard is een verrassende combinatie van historische plaatsen en de moderne, hedendaagse, stad.

Meer over Nissewaard

Voor meer informatie over de vorderingen en ontwikkelingen van dit fusieproces verwijzen we je graag door naar de website van naar1gemeenteopvoorne