Eiland vol vakantie

De leukste plek om te verblijven vind je tussen wereldstad Rotterdam en het landelijke Zeeland: Voorne-Putten. Een gebied waar je kunt sporten, relaxen, genieten van de bijzondere geschiedenis en heerlijk kunt ronddwalen in de prachtige natuur. En dat alles slechts op een half uurtje vanaf de Randstad. Leuk voor een dagtrip maar nog leuker om je een paar dagen helemaal te laten verwennen!

 • Ervaar onze natuurlijke stranden

  Ervaar de enorme ruimte en proef de zilte zeelucht aan de ruim vijftien kilometer lange kustlijn die Voorne-Putten rijk is.  

  Ervaar onze natuurlijke stranden
 • Geniet van de flora & fauna

  Stap uit de schaduw van het dichte bos in het droge duinzand, bekijk het dynamische kustlandschap of loop door de schorren en langs de slikoevers.

  Geniet van de flora & fauna
 • Beleef het vanaf het water

  Zee, meren, plassen, kreken, kanalen; met Voorne-Putten midden in de Hollandse Delta, kom je het water overal tegen. 

  Beleef het vanaf het water
 • Stap terug in de geschiedenis

  Bunkers, molens, schepen en maritieme historie, Voorne-Putten heeft en rijke verzameling aan musea.  

  Stap terug in de geschiedenis

Ontdek Voorne-Putten

Voorne-Putten, vroeger twee eilanden, wordt gevormd door grotere en kleinere plaatsen die wachten om ontdekt te worden. Op slechts een half uurtje van Rotterdam wordt je verrast door de prachtige natuur en historie.

Voorne aan Zee

Voorne aan Zee is een nieuwe gemeente. Water, duinen, bossen en stranden nodigen je uit te komen genieten. De vestingsteden Brielle en Hellevoetsluis vertellen een verhaal over het verleden.

Meer over Voorne aan Zee

Nissewaard

Natuurgebieden, fraaie polders, eeuwenoude rivieren, middeleeuwse stadjes, architectuur, theater, uitgaan en winkelen. Nissewaard is een verrassende combinatie van historische plaatsen en de moderne stad.

Meer over Nissewaard

Welk pad kies jij?

Stap jij graag op de pedalen of neem je liever de benenwagen? De fiets- en wandelroutenetwerken op Voorne-Putten bieden honderden kilometers aan mogelijkheden. Fietsen langs de knooppunten brengt je op de mooiste plekken op het eiland. Via de diverse pontjes kun je ook even overwippen naar de overkant om je rondje compleet te maken.

Zowel de kilometervreters als de natuurgenieters komen aan hun trekken op de vele wandelpaden en routes. Heerlijk met de wind door je haren langs het strand wandelen. Of wandel eens langs de architectonische hoogstandjes in Spijkenisse. Wil je heerlijk op pad met je paard dan vind je een groot aantal paden en routes verspreid over het eiland.  

Lees meer
Alle routes

Boeren, tuinders en kwekers

Gezond winkelen in de polder

Al fietsend door de polders van Voorne-Putten kom je ze vanzelf tegen: de boerderijwinkels, stalletjes, de melktap en de mooiste bloemen en planten. Het aanbod is groot en gevarieerd! Stap op de fiets en koop lokale verse seizoensproducten met een duidelijke herkomst.

Bij de boerderijwinkels vind je een uitgebreid aanbod van al het lekkers wat Voorne-Putten te bieden heeft. Ben je op zoek naar de beste tomaten, verse eieren en groenten stap dan af, loop het erf op en kijk wat er in de stalletjes te vinden is.

Lees meer
Ontdek de streekproducten