Verrassende contrasten

Natuurgebieden, fraaie polders, eeuwenoude rivieren, middeleeuwse stadjes, landelijk gelegen dorpen, architectuur, theater, uitgaan en winkelen. Wie een tocht door Nissewaard maakt wordt zeker verrast. Aan de ene kant het stedelijke Spijkenisse, aan de andere kant het landelijke gebied met haar pittoreske stadjes Geervliet, Heenvliet en dorpen Zuidland, Abbenbroek, Simonshaven en Hekelingen. 

 • Zien en Doen

  Zoek je de drukte van de stad of de rust en ruimte van de natuurgebieden. Nissewaard biedt het allebei.

  Zien en Doen
 • Natuur

  Bevers spotten in de Bernisse, relaxen in de parken. Ga er op uit!

   

   

   

  Natuur
 • Uitgebreid tafelen

  Nissewaard heeft heerlijke restaurants die met passie hun lekkernijen serveren. 

  Uitgebreid tafelen
 • Uitgaan

  Stappen tot in de kleine uurtjes

  Uitgaan
 • Cultuur en Architectuur

  Voor de leukste festivals, mooie architectuur en historie moet je in Nissewaard zijn.

  Cultuur en Architectuur
 • Overnachten

  Heerlijk overnachten in de stad of in één van de pittoreske dorpjes.

  Overnachten

Duik jij de stad in?

Spijkenisse, de moderne stad met een bijzonder verleden. Het zal je verbazen wat er allemaal uit vervlogen tijden bewaard gebleven is. Kijk maar eens op de Markt waar de historische Dorpskerk en het architectonische hoogstandje Bibliotheek De Boekenberg gebroederlijk naast elkaar staan. 

Het gastvrije Theater de Stoep biedt je mooie voorstellingen en in de bioscoop draaien de nieuwste films. De kinderen kunnen zich vermaken in de grote indoorspeeltuin. Of trek jij er toch liever op uit in de omliggende natuurgebieden? 

Lees meer
Ontdek Spijkenisse

Sportief Nissewaard

Buiten, binnen, met zijn allen of alleen. Sportief kun je overal zijn op Nissewaard. Er zijn mooie sportieve initiatieven en accommodaties om alles eruit te halen wat in je zit. Voor bloedfanatiekelingen. Maar ook voor iedereen die - lekker relaxed - fit bezig wil zijn.

Lees meer
Ontdek de verschillende sportactiviteiten

Dorpjes hoppen

Water is van oudsher de verbinding tussen de 6 dorpen in Nissewaard. De historische kernen van de dorpen die aan de voormalige rivier de Bernisse liggen, getuigen van een rijk verleden. In Geervliet, Heenvliet, Abbenbroek en Simonshaven zijn de overblijfselen van wat ooit een haven was, nog terug te vinden. Alle dorpen hadden een directe verbinding met het Spui, de Bernisse of de Oude Maas.
 

Lees meer
Bekijk de 6 dorpen

Streetart route: Ontdek Spijkenisse's kleurrijkste kunst

Wandelroute Spijkenisse: Streetart & Kunst

Verken de Streetart Route Spijkenisse en ontdek de stadskunst die de betonnen jungle van Spijkenisse tot leven brengt. Deze bruisende stad aan de rand van Rotterdam heeft veel meer te bieden dan je op het eerste gezicht zou denken. Ga met ons mee op wandeltocht langs opmerkelijke streetart-locaties en leer hoe deze kunstwerken de stad verrijken. Geniet van de creativiteit en de levendige uitdrukking van lokale en internationale kunstenaars terwijl ze Spijkenisse tot leven brengen met hun kunstwerken.

Lees meer
Lees de blog van de street-art route

Nissewaard in beeld - Tag #eropuitnissewaard in jouw ervaring