Vestingstad Brielle

Eersteling der Vrijheid
De stad aan het Brielse Meer ademt herinneringen aan een ver verleden uit. De stad heeft in haar rijke historie koningen en koninginnen ontvangen en telde onder haar bewonders zeeadmiraals, schrijvers, dichters en martelaren. De oude vestingstad en bekendste bedevaartsplaats van Zuid-Holland vertelt, via de ruim 300 monumenten, het verhaal van "Libertatis Primitae", Eersteling der Vrijheid. 

Het Brielse Meer is een afgedamd gedeelte van de Maas waar je in de zomer heerlijk kunt recreëren. Huur een sloep of stap op de pedalen voor een tocht langs het water!

Podwalk - Het Verhaal van Nederland Brielle

Misschien heb je de populaire 10-delige serie "Het verhaal van Nederland" van de NTR gezien? Presentator Daan Schuurmans neemt je via een gps-gestuurde audiotour mee in een reis door de tijd. Hij visualiseert het verleden in het heden zodat jij je even in een andere wereld waant. Daan vertelt je de verhalen op de plekken in Brielle waar ze daadwerkelijk zijn gebeurd. 

 

Lees meer
Lees meer

Bolwerken en Ravelijnen

De stadwallen met haar bastions, bolwerken en ravelijnen bieden nog steeds bescherming tegen de buitenwereld en een veilige thuishaven voor de vele kerken en monumenten van Brielle.

In het eeuwenoude Kruithuis bij Bastion 2 is een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van de 1 aprilvieringen ingericht en in Bastion 5 is er een expositie over Brielle in de "Franse tijd" te zien. 

Lees meer
Ontdek alle musea en monumenten

Hotspot Brielse Meer

Het Brielse Meer is bij uitstek een watersportparadijs. Ongeveer tien kilometer lang loopt het water door het gebied met aan weerszijden op de oevers ligweiden, jachthavens, vrij toegankelijke afmeermogelijkheden, strandjes, een naturistenterrein, campings en horecagelegenheden.

Wat dacht je er van om eens een sloepje te huren en lekker relaxed te dobberen? De sportievelingen kunnen hun hart ophalen, voor hen voldoende mogelijkheden om te surfen, duiken, zeilen, zwemmen en vissen. Rondom het meer zijn voor de wandelaars, fietsers en ruiters verschillende paden aangelegd waar je flink wat kilometers kunt afleggen.

Lees meer
Bekijk Brielse Meer

Waar blijf jij slapen? - Vakantie in eigen land, een weekend er tussenuit of een nachtje weg!