Geniet van de natuur

Struinen door bossen en duinen
Oog in oog met een grote grazer of in stilte genieten en turen vanuit de vogelkijkhut, natuurlijk Voorne-Putten. Op een klein half uur van Rotterdam loop je in het soortenrijkste duingebied van West-Europa. Door de afwisselingen van droog en nat, hoog en laag, zonnig en schaduwrijk voelen heel veel verschillende planten en dieren zich thuis in de natuur op Voorne-Putten, jij toch ook?

 

The big five - op safari op Voorne-Putten

Ben jij een vogelspotter?

Het eiland Voorne-Putten, met duinlandschap, watergebieden, uitgestekte akkers en lange dijken, is een paradijs voor water- en weide vogels. De kievit, grutto, tureluur en scholekster kunnen goed uit de voeten in de natte polder. IJsvogels, aalscholvers, brilduikers en blauwborsten zitten op de Beerenplaat, op het uiterste puntje van Voorne-Putten, waar er nog eb en vloed is. De kreken Wellevliet en Vierambachtsboezem bestaan uit open water met brede rietkragen en werken als magneten voor futen, wilde eenden, rietzangers en roerdompen. Heb jij ze al gezien? 

Lees meer
Bekijk alle vogelkijkhutten

Ruiterroutes OP Voorne-Putten

Waan je met je edele ros door de Voornes Duin, langs het Brielse meer of langs de Bernisse. Genoeg gebieden om te paard te ontdekken en beleven. Zie het totale overzicht van alle ruiterroutes die wij OP Voorne-Putten te bieden hebben.

Lees meer
Bekijk alle ruiterroutes

Blog: Rondje Quackjeswater

Boswachter Ted C.J. Sluijter
In de winter heb je van die grijze dagen die niet bepaald uitnodigen om naar buiten te gaan. Mistig, grijs, vochtig, kil… En toch loont het de moeite om het juist wel te doen. Want de natuur verrast je altijd! Begin januari bezocht ik het Quackjeswater. En niet voor niets. Vanaf de parkeerplaats is het een paar minuten lopen naar het uitkijkpunt. Daarna volg je de wandelroute die helemaal rond het meer voert.

Lees meer
Lees de blog van Boswachter Ted C.J. Sluijter

Zoek je favoriete natuurgebied op de kaart