Verhalen en ervaringen verzameld

Ben je op zoek naar inspirerende verhalen, of naar de hoogtepunten van het eiland zoals anderen die ervaren?
Hier vind je jouw gids voor alle inspiratie over onze regio Voorne-Putten. Een regio onder de rook van Rotterdam die bekend staat om haar diverse contrasten. Ontdek bijvoorbeeld het verhaal achter de viering van 1 april in Brielle, ga wandelen in de duinen van Oostvoorne, ontdek de streekproducten, tips van de regio en echte verhalen van de lokale bewoners. Ervaar de diverse mogelijkheden van ons eiland. Of je nu op avontuur wilt in de natuur, cultuur wilt opsnuiven in steden als Hellevoetsluis en Spijkenisse, of de lokale keuken wilt proeven, onze blogs wijzen je de weg naar de niet-te-missen ervaringen.

Inspiratie: Tour de Femmes op Voorne-Putten

Beleef een zomer vol snelheid en inspiratie op Voorne-Putten met de Tour de France Femmes 2024! Dit historische evenement start voor het eerst buiten Frankrijk, en ons eiland speelt de hoofdrol in de openingsetappe. Of je nu een wielerfan bent of gewoon van een bruisende sfeer houdt, dit mag je niet missen. Duik in de actie, ontdek lokale helden en verken het parcours zelf op de fiets. Klik hier voor het volledige verhaal en maak je klaar voor een onvergetelijke zomer!

Lees meer
Ontdek alles over de Tour de Femmes 2024

De beste tips van de Voorne-Putten fans - Zij zijn speciaal voor jou op pad gegaan om Voorne-Putten te ontdekken

Inspiratie: Lente op Voorne-Putten

Ontdek de Lente op Voorne-Putten

Verwelkom de lente op Voorne-Putten, waar elke hoek tot bloei komt en avontuur wacht! Ontdek de prachtige natuur, bruisende evenementen, mooie bloemenvelden en verborgen parels van het eiland. Laat je inspireren op de speciale lente-pagina en maak dit seizoen onvergetelijk.

Lees meer
Ontdek de Lente op Voorne-Putten

Blog: Een hapje geschiedenis

Duik in de rijke smaken en verhalen van Voorne-Putten met onze blog "Hapje Geschiedenis." Ontdek unieke eetgelegenheden die niet alleen je smaakpapillen verwennen maar ook verhalen vertellen van ons historisch erfgoed. Van oude tramstations tot militaire bolwerken, elk restaurant brengt een stukje geschiedenis tot leven. Maak deze zomer extra speciaal door culinaire reizen te combineren met historische ontdekkingen. Klik hieronder en laat je leiden naar onvergetelijke ervaringen die smaak en geschiedenis samenbrengen op Voorne-Putten.

Lees meer
Lees de blog hapje geschiedenis

Blog: Het verhaal achter de Brielse viering van 1 april

Stap terug in de tijd en vier 1 april in Brielle, waar Alva zijn 'bril' verloor! Dit unieke evenement brengt geschiedenis tot leven met nagespeelde gebeurtenissen, waarbij de hele stad terugkeert naar 1572. Mis deze kans niet om deel uit te maken van een levend stuk Nederlandse geschiedenis en ervaar zelf de sfeer en camaraderie die Brielle elk jaar transformeert. Perfect voor geschiedenisliefhebbers en avonturiers! Klaar voor een onvergetelijke ervaring? Ontdek meer over deze historische viering in onze blog.

Lees meer
Lees de blog over de 1 april van Brielle