Fietsen op Voorne-Putten

Stap op de pedalen en ontdek de fietsroutes van Voorne-Putten!
Het landschap op Voorne-Putten biedt veel afwisseling waardoor iedere soort fietser zijn ei hier kwijt kan. Van avontuurlijke mountainbiketochten tot aan rustige fietsroutes of lange tochten met de elektrische fiets. Fietsen richting de horizon of puzzelend langs de vele fietsknooppunten. Met maar liefst 300 km aan fietspaden tot je beschikking kom je tijd tekort. Lonkt de overkant? Neem dan één van de pontjes die de waterwegen rondom het eiland doorkruisen. 

Tip: de fietsroutes zijn als GPX bestand te downloaden. Handig voor op de fiets! 

Fietsroute: Water & Wieken

Maak een mooie fietstocht langs de molens op Voorne-Putten. Deze historische route is 50 kilometer lang. Fietsen langs de molens op Voorne Putten is fietsen langs verleden, heden en de toekomst. Bewonder de verschillende molens tijdens je tocht door Hellevoetsluis, Rockanje, Oostvoorne, Vierpolders en Brielle of maak onderweg een tussenstop bij het openluchtmuseum "De Duinhuisjes".

Pitstop tip: In de vesting van Hellevoetsluis zijn er genoeg horecagelegenheden met terras zoals De Waag of Stars

Lees meer
Bekijk fietsroute Water & Wieken

Fietsroute: Kerken & Kastelen

Waan je in historische sferen bij Ruïne Ravensteyn, bezoek de Jacobaburcht en beklim de 318 treden van de Catharijnekerk.

Pitstop tip: Tijdens deze fietstocht is een lekkere lunch bij De Brielsche Aap, gelegen aan de rand van het historische centrum van Brielle, aan te raden. 

Lees meer
Bekijk de fietsroute

Uitgelicht: huur een fiets! - Bij veel accommodaties zijn ook fietsen te huur

Wat is er nog meer te beleven?

Fietsroute: Voorne & Verdedigen

Overal op Voorne herinneren verdedigingswerken aan de eeuwenlange strijd tegen vijanden die het eiland door de ligging aan zee ongehinderd konden bezetten. Fiets door de prachtige natuur van Voorne en ontdek dit historische verhaal.

Pitstop tip: Neem een lekker kopje koffie met gebak bij de Meidoorn!

Lees meer
Bekijk fietsroute Voorne & Verdedigen

Fietsverhalen - Rondje Voorne-Putten