Hier wil je wel stranden

Klim over de duinen en verbreed je horizon
Of je nu houdt van heerlijk liggen op het strand of de hele dag actief zijn, de verschillende stranden van Voorne-Putten wachten om ontdekt te worden. Maak een heerlijke strandwandeling, laat de wind door je haren wapperen of geniet van het zonnetje. De stranden zijn erg divers, zo is het Rockanjestrand hét badstrand van Voorne-Putten en als je het strand van Oostvoorne bezoekt, waan je je even op de waddeneilanden. Ieder seizoen heeft op Voorne-Putten zijn eigen gezicht, maar het is altijd genieten.

Water- en strandsporten

Elke dag is een mooie dag op het water rond Voorne-Putten! Zon, zee, wind, zand en strand zijn de perfecte combinatie om lekker actief bezig te zijn. Suppen, kitesurfen, kajakken of yoga, het is maar een greep uit de vele verschillende activiteiten. Zowel beginners als gevorderde  watersporters kunnen hun uitdaging vinden. Op de stranden kun je actief aan de slag als beachvolleyballer en in de avonduren lekker met je mountainbike of paard het strand op.

Lees meer
Onze watersport tips

Strandpaviljoens

Heerlijk genieten van de zonsondergang aan het strand. De dag of week afsluiten met een lekker hapje en een drankje? Op de stranden van Voorne-Putten zijn diverse strandpaviljoens te vinden. Van hip en trendy tot de ouderwetse gezellige familiestrandtent.

In gesprek met Ad van den Berge

Zeezoogdieren en vogels

Om meer te zien en te horen over het leven van de dieren- en plantensoorten in de zee en aan de stranden van Voorne-Putten gaan we op stap met Ad van den Berge uit Oostvoorne.

Ad is met pensioen, maar heeft het drukker dan ooit. Hij is voorzitter van Voorne Maasvlakte, Strand in Zicht, lid van Team Westvoorne Eerste Hulp bij Zeezoogdieren (EHBZ) en gids inventarisaties vogels en zeezoogdieren. Daarnaast is hij een fanatieke vogelteller. 

Lees meer
Lees het interview met Ad

Spelen in de duinen!

De natuurspeeltuin is gelegen in het mooie duingebied bij de strandopgang naar de Tweede Slag in Rockanje. Je vindt hier een hangbrug, glijbaan, tunnel en een uitdagend klim en klauter speeltoelstel. Ook staan er zitbanken en is er een picknicktafel. Zowel voor jonge als oudere kinderen biedt de speeltuin veel vermaak, ga lekker op je blote voeten en voel het zand tussen je tenen!

 

Lees meer

Met je hond uitwaaien op de stranden!

Ben jij een hondenliefhebber en neem je je trouwe viervoeter het liefst overal mee naar toe? Op veel plekken op Voorne-Putten is je hond net zo welkom als jij! Ieder strand hanteert wel eigen regels en die kunnen per seizoen verschillen. We hebben deze informatie zo goed mogelijk voor je op een rij gezet. Dat de honden welkom zijn is te zien aan de dispensers met hondenpoepzakjes, gebruik die ook!  

"Bij het badstrand van Rockanje is de zee erg rustig door de lange zandbanken voor de kust. Hierdoor kun je meters ver de zee in lopen. Dit maakt het strand heel geschikt om je hond te leren en laten zwemmen." - Woef Welkom 

Lees meer
Informatie over je hond

Strandritten te paard

In het hoogseizoen (1 april – 1 oktober) mogen, voor 08.00 uur en na 18.00 uur, rij- of trekdieren los lopen op het Badstrand (strand tussen de strandpalen 12.000 en 13.300) in Rockanje. Vanaf 1 oktober is het strand de gehele dag vrij begaanbaar voor honden en ruiters. Vanzelfsprekend is de opruimplicht gedurende het gehele jaar van kracht. Via de aangegeven route in de duinen kun je op het strand voor honden en ruiters komen dat aansluit aan het Badstrand. De route staat zowel aangegeven op de 1e als 2e Slag. 

Lees meer

Spieken via de webcam - Rockanje Badstrand 1e slag

Zoek jouw favoriete strand op de kaart