Oostvoorne, badplaats met allure

Oostvoorne is van oudsher een geliefde badplaats en pleisterplaats voor de 'gegoede' burgerij. De landgoederen laten de weelde van weleer zien. Oostvoorne ligt in één van de mooiste duingebieden van West-Europa, de Duinen van Voorne. Hier kun je aan de prachtige kust en in de natuur ontspannen en genieten. Het Oostvoornse strand heeft zich tot een dynamisch natuurstrand ontwikkeld met slikken en zandplaten die vele vogels aantrekken. Ook de zeehonden hebben hier een plekje gevonden. Het Oostvoornse Meer en de directe omgeving is een waar paradijs voor de actieve watersporter. 

Best of Nature

Oostvoorne is vanwege de ongerepte natuur, de grote biodiversiteit en het duurzame toerisme benoemd tot beste duurzame natuurbestemming ter wereld: Best of Nature.

Fiets eens de prachtige Best of Nature Fietsroute en geniet van de slikken, waterrijke gebieden, stranden, bossen, duinen en authentieke dorpen in dit bijzondere kustgebied.

https://www.youtube.com/embed/N0JgEhVHCes

Wandelroute: Boeren & Baronnen

Loop rond in de prachtige omgeving van Rockanje en Oostvoorne waar het boerenleven en de gegoede burgerij elkaar ontmoetten.

Deze wandelroute is 19,7 km lang en je komt onder andere langs het Openluchtmuseum De Duinhuisjes, Bezoekerscentrum Tenellaplas en door de Duinen van Voorne

Lees meer
Bekijk de wandelroute Boeren & Baronnen

Overnachten in Oostvoorne - Waar slaap jij het liefst?

Blog: Mijmeren over het Oostvoornse Mildenburgbos

Saskia Meesters
Een laatste ode aan de herfst voor ik de winterstilte verwelkom. In alle seizoenen kun je heerlijk wandelen in landgoed Mildenburgbos in Oostvoorne. Zeker nu de herfststormen nog nauwelijks begonnen zijn is het echt genieten in het kleurrijke bos.

Lees meer
Lees de blog van Saskia Meesters