Op bezoek bij de buren

Als één van de Zuid-Hollandse eilanden en om de hoek bij de wereldstad Rotterdam is de ligging van Voorne-Putten uniek te noemen. De combinatie van strand, natuurgebieden, vestingsteden en alle voorzieningen van de 'grote' stad binnen handbereik biedt voor ieder wat wils. De centrale ligging biedt ook een perfect uitgangspunt om de omgeving van het eiland te verkennen. We helpen je op weg!

Rotterdam

Op slechts 30 minuten van Voorne-Putten vind je wereldstad Rotterdam. Al van veraf zie je de indrukwekkende skyline die Rotterdam een grootse aanblik geeft. Niet voor niets is de stad al drie keer uitgeroepen tot evenementenstad van het jaar, bijna elk weekend vindt er wel een evenement plaats. Je kunt naar hartenlust winkelen, of de architectuur bewonderen.

Bezoek bijvoorbeeld de beroemde Kubuswoningen, de Markthal of bekijk Rotterdam van boven vanuit de Euromast. 

Lees meer
Meer Rotterdam

Goeree-Overflakkee

Op ons buureiland Goeree-Overflakkee gloort er voor iedereen wat moois aan de horizon. Voor het spotten van flamingo's hoef je bijvoorbeeld niet naar het buitenland. Je hebt er keuze uit verschillende stranden met gezellige strandtenten en activiteiten waar je je energie goed kwijt kunt. 

Net over de Haringvlietdam in Stellendam vind je 2 Instagrammable hotspots: Vogelobservatorium 'Tij' en zeehondenopvang A Seal. Succes foto's gegarandeerd. 

Lees meer
Meer Goeree-Overflakkee

Hoeksche Waard

Op het andere Zuid-Hollandse eiland, de Hoeksche Waard, kun je natuurlijk genieten. Fietsen door de polders kun je genieten van de rust en ruimte om je heen. Voor de avontuurlijke kids en vogelspotters vind je het eiland Tiengemeten midden in het Haringvliet. Stap snel op het pontje richting dit Oerrr natuurgebied. 

Weetje: de Schotse Hooglanders uit het Voornes Duin zijn in 2021 verhuisd naar Tiengemeten. 

Lees meer
Meer Hoeksche Waard

Fietsroute: Caland & Capurissa

Maak een mooie fietstocht langs de moderne haven van Rotterdam, de voormalige vissershaven in Zwartewaal en de historische haven in Brielle. De havenroute is 30 km lang. Aan de Noordzijde van Rozenburg ligt de Nieuwe Waterweg, met het veer naar Maassluis. De Nieuwe Waterweg is de drukbevaren scheepvaartroute van Rotterdam naar de Noordzee. Fiets langs het water en bekijk het scheepvaartverkeer.

Pitstop tip: Op de landtong vind je een uitkijktoren. Deze uitkijktoren geeft een mooi uitzicht over de haven, het Calandkanaal, Rozenburg en in de verte over Voorne-Putten. 

Lees meer
Bekijk de fietsroute

Op stap op Voorne-Putten - Dorpjes en steden hoppen