Op of in het water?

Trotseer wind en golven, duik onder, zweef boven
Het water is nooit ver weg op Voorne-Putten. Het Haringvliet, Brielse Meer, Oostvoornse Meer en de Noordzee bieden een keur aan watersportmogelijkheden. De rand van het water en zee is dan ook het domein van watersporten als kite-surfen, golfsurfen, windsurfen, suppen, duiken en zwemmen. Stap in een bootje en geniet van de zee aan ruimte om je heen.

Vliegen op de wind

Zoek je de beste kitesurfspot van Nederland? Kom dan naar Voorne-Putten. Aan het Noordzee-strand bij Rockanje en Oostvoorne of op het Oostvoornse meer kun je kiten en ook nog eens genieten van de prachtige natuur om je heen.

Voor de echte avonturiers ligt het Maasvlaktestrand om de hoek. Het strand van Oostvoorne staat echt bekend als beginnersspot, omdat het in een baai ligt en het water ondiep is, hierdoor heb je weinig golfslag en geen stroming. Ga je naar het slufterstrand bij de Maasvlakte moet je niet gek opkijken als je langs de vloedlijn lepelaars tegenkomt en op de zandbanken zeehonden.

Lees meer

Zeil- en surfscholen

Ben jij een waterrot? - Elke dag is een mooie dag op het water rond Voorne-Putten

Neem het roer in handen - Huur een sloep, een kano of pak de lijnen en zeil weg

In gesprek met Linda en Willi

Kiters op Voorne-Putten, we kijken er graag naar, bewonderen hun kunsten en genieten dan een beetje met hen mee. 

We zijn benieuwd waarom ze zo graag naar onze stranden komen en wat de mooiste plekken zijn om te kiten. Hiervoor hebben we afgesproken met Linda Sjoukes en Willi Meirs op camping Ketjil waar sinds het jaar 1999 ook een kiteschool is gevestigd. 

Lees meer
Lees het interview met Linda en Willi

Gooi een hengeltje uit

Voorne-Putten staat bekend als één van de meest visrijke gebieden in Nederland en is een eldorado voor de hengelsportliefhebber. Van wrakvissen, vliegvissen, zeevissen tot bellyboat vissen, vissen in de polder, aan een meer, een sloot of een kanaal, het kan op Voorne-Putten allemaal.

Zo is het Oostvoornse Meer zeer geschikt voor de vliegvisser. Er zwemmen forellen die door de gunstige leefomstandigheden record afmetingen hebben. Het Brielse Meer biedt mooie beschutte visplekjes langs de over, maar ook de eilandjes in het meer zijn geliefd. 

Lees meer

Zoek jouw favoriete activiteit op de kaart