Rotterdam

Op slechts 30 minuten van Voorne-Putten vind je wereldstad Rotterdam.
Al van veraf zie je de indrukwekkende skyline die Rotterdam een grootse aanblik geeft. Niet voor niets is de stad al drie keer uitgeroepen tot evenementenstad van het jaar, bijna elk weekend vindt er wel een evenement plaats. Je kunt naar hartenlust winkelen, of de architectuur bewonderen. Bezoek bijvoorbeeld de beroemde Kubuswoningen, de Markthal of bekijk Rotterdam van boven vanuit de Euromast. 

Ontdek Rotterdam vanaf het water

Een leuke manier om Rotterdam te ontdekken is vanaf het water. Stap bijvoorbeeld in een watertaxi, met deze snelle bootjes ben je zo van de ene naar de andere over de Maas gevaren. Je kunt Rotterdam ook op een spectaculaire manier ontdekken met de Splashtour of de Spido. Met de Spido verken je in 75 minuten heel Rotterdam aan het water: het centrum van de stad, de havens, de dokken, scheepswerven en kades. 

Lees meer

Top 3 architectuur

Dichter bij de haven kom je niet

Beleef de modernste haven van Europa! 
Een bezoek aan het gratis informatiecentrum FutureLand vertelt je niet alleen alles over de ontwikkeling van de haven, op Maasvlakte 2 zie je de grootste containerschepen en modernste containerterminals met eigen ogen. FutureLand is geschikt voor jong en oud, havenliefhebbers en gamers, gezinnen en groepen. In de interactieve omgeving is altijd wat te beleven. Maak een VR vlucht door de haven van 2066 of boek een rondvaart door de modernste haven van Europa. 

Lees meer
Lees meer over FutureLand

Shop till you drop in Rotterdam

Bezoek de Markthal met zo'n tien versunits, circa vijftien foodshops en diverse restaurants met daaronder een supermarkt. De locatie van de Markthal in Centrum Oost is fantastisch, je loopt zo het centrum, met de centrale Bibliotheek, de Oude Haven en de Kubuswoningen in. Om van daaruit 'Trendy' te shoppen. 

Kijk je ogen uit in één van de chique winkels in de Van Oldenbarneveltstraat of bezoek de hippe boetiekjes in de Witte de Wittstraat. Ook kun je eindeloos winkelen in de Koopgoot, op de Lijnbaan of op de gezellige Meent. 

Natuurlijk kun je ook op zondag terecht, de winkels in het centrum zijn zeven dagen per week geopend. 

 

 

Lees meer

Kleinere steden bezoeken? - Bekijk ook eens