375 kilometer wandelplezier

Struin door de duinen, geniet van de flora en fauna of ontdek de rijke historie.
Met het uitgebreide wandelknooppuntennetwerk op Voorne-Putten kun je zelf je route uitstippelen. Wandel door de bossen, over zandweggetjes en dijken, door vestingsteden of ga door het hoge gras op ontdekkingstocht. Al wandelend geniet je van karakteristieke polderlandschappen, monumenten en het uitzicht over de meren en stranden. Wandel je liever een route op thema? Bekijk onze verschillende wandelroutes

Tip: de wandelroutes zijn als GPX bestand te downloaden. Handig voor op je telefoon!

Stap in de IJzeren Eeuw en loop de Podwalk Hellevoetsluis

Met deze podwalk stap je even in de IJzeren Eeuw, een periode waarin Hellevoetsluis haar grootste bloeiperiode beleefde en hiervan zijn nog vele sporen terug te vinden. Tijdens deze podwalk ervaar je het bijzondere maritieme verleden via geluidsfragmenten op 26 locaties in de vesting Hellevoetsluis. Beleef de tijd dat Hellevoetsluis een oorlogs- en marinehaven was en een belangrijke rol speelde in de Nederlandse geschiedenis.

Oortjes in of koptelefoon op en zo word je aan de hand van de kaart door de voice-over rondgeleid en stap je in de IJzeren Eeuw. 

Lees meer
Naar de Podwalk
Podwalk Hellevoetsluis

Ga op stap met Michiel de Ruyter

Michiel de Ruyter versloeg de Engelsen bij Chatham, Piet Hein veroverde de Spaanse Zilvervloot bij Cuba en bracht deze felbegeerde schat naar Hellevoetsluis. De zeehelden werden jubelend binnengehaald door een grote mensenmenigte op de kades van deze bijzondere vestinghaven. Luister naar de verhalen van de Michiel de Ruyter-stadsgids en ga even terug in de tijd!

Lees meer
Meer over de rondleiding

Podwalk: Het Verhaal van Nederland Brielle

Misschien heb je de populaire 10-delige serie "Het verhaal van Nederland" van de NTR gezien? Presentator Daan Schuurmans neemt je via een gps-gestuurde audiotour mee in een reis door de tijd. Hij visualiseert het verleden in het heden zodat jij je even in een andere wereld waant. Daan vertelt je de verhalen op de plekken in Brielle waar ze daadwerkelijk zijn gebeurd.

De audiotour is te beluisteren via de gratis podwalk app Het verhaal van Nederland. De app moet eerst gedownload worden voordat je kunt gaan wandelen. Download hem in App Store of Play Store en ga lekker op pad (start bij de Westdam)!

Lees meer
Naar de podwalk

Deze wil je ook niet missen!

Wandelroute: Grasland & Waterwegen

De Bernisse is de natuurlijke scheiding tussen Voorne en Putten. Als je langs dit eeuwenoude riviertje loopt kun je je niet voorstellen dat dit in de Middeleeuwen de voornaamste scheepvaartroute tussen Holland en Vlaanderen was.

Lees meer
Bekijk de wandelroute