Duik in het verleden van Voorne-Putten

Het eiland van aanvallen & verdedigen

Ontmoet zeehelden, watergeuzen, koningen en gravinnen. Op heel Voorne-Putten kom je ze tegen: Maarten Tromp, Michiel de Ruyter, Jacoba van Beijeren, Willem van Oranje, admiraal Lumey en Jan Blanken. Het eiland vertelt haar verhalen en onthult haar geheimen in de vele musea, kerken en monumenten.

 

Hoogtepunten - Onze top zes!

Tijdreizen op Voorne-Putten

Ontdek de rijke lagen van de geschiedenis op Voorne-Putten in ons allernieuwste historie e-book. Laat je inspireren door de adembenemende verhalen van moed, vernuft en doorzettingsvermogen die de identiteit van Nederland hebben gevormd. Van de strijdlustige Geuzen in Brielle tot de serene schoonheid van oude polders, Voorne-Putten is een schatkamer van historische juweeltjes die wachten om ontdekt te worden. Laat de avonturier in je los en stap in een wereld waar geschiedenis en toekomst samenkomen.

Lees meer
Download het e-book hier

Oostvoorne en Rockanje in oorlogstijd

Tijdens de bezetting werd Voorne-Putten overspoeld door Duitse militairen. Ze reisden vanaf Duitsland met de trein naar Rotterdam, en vandaar uit met de tram via Spijkenisse en Brielle naar Oostvoorne.

Oostvoorne was in die tijd al een trekpleister voor toeristen en in de zomer reed het trammetje via de Stationsweg en de Zeeweg door tot aan het badstrand. Bij de eerste halte in Oostvoorne, wat nu De Ruy heet, was een stationsgebouw en een perron. Hier stapten vele militairen uit die zich dankzij de wegwijzers van de ANWB konden oriënteren waar ze waren. Juist om dat te bemoeilijken, waren kort voor de inval van de Duitsers vele van deze wegwijzers weggehaald. Het verzet was geboren....

Lees meer
Lees meer

Kies jouw pad door de historie

Zoek de historische hotspots op de kaart