Er Op Uit in Nissewaard

Verzamel mooie herinneringen in Nissewaard 
Er op uit met je familie, je vrienden of met je gezin. In Nissewaard vlakbij Rotterdam, smaakt dat naar meer. Ga de natuur in, cultuur snuiven, shoppen en de gezelligheid opzoeken met een hapje en een drankje. De stad Spijkenisse, pittoreske stadjes Geervliet, Heenvliet en de dorpen Zuidland, Abbenbroek, Simonshaven en Hekelingen liggen in een aantrekkelijke omgeving waar je op allerlei manieren kunt genieten van architectuur, natuur en cultuur. Dynamiek versus rust. Industrieel versus natuur. Oud versus nieuw. Hier komen werelden samen. 

Wat wil jij gaan doen? - onze tips voor jou

Ontdek de lente in het Bernissegebied

Recreatiegebied Bernisse is in de lente enorm dynamisch. De bomen kleuren langzaam groen en de vogels zoeken een broedplaats. 

De Bernisse bestaat uit een eeuwenoud polderlandschap dat ligt tussen het Spui en het Voedingskanaal. Het gebied is 7 kilometer lang en bestaat uit meertjes, kommen en plassen. Samen met de bossen, drassige natuur en weilanden is het gebied 300 hectare groot. De plek is uitgegroeid tot een van de rijkere recreatiegebieden in de regio voor flora en fauna. Laat je niet tegenhouden door het weer. Laarzen aan, capuchon op en laat je verwonderen! 

Lees meer
Ontdek meer natuur

Op, aan of in het water?

Loop de Literaire podcast wandeling

Geniet al wandelend door het bijzondere landschap van Nissewaard van de Literaire podcastwandeling! Dichters, vertellers en muzikanten delen in deze speciale wandeling hun beste werk met je. Tijdens deze wandeling kom je door de Bernisse, Geervliet en Heenvliet. Met deze route geef je je ogen én oren goed de kost. De route en meer informatie kun je vinden bij Bibliotheek de Boekenberg.

Lees meer
Kijk voor contactgegevens de Boekenberg

Twee dagen op ontdekkingstocht

Kim van Weering

Kim was twee dagen op ontdekkingstocht op Voorne-Putten. Naast dat ze verschillende plekken bezocht stapte ze ook de Boekenberg binnen waar ze het mooie gebouw kwam bewonderen en van de sfeer kwam proeven. 

Lees meer
Lees de gehele blog

Nissewaard in beeld - Tag #eropuitnissewaard in jouw ervaring