Informatie over Covid-19 en de maatregelen vind je hier.

Stad in het groen

Spijkenisse ligt in een prachtig landelijk gebied aan de rivier de Oude Maas. De verbondenheid met het water is goed terug te zien in oude gemalen, rustieke binnenwatertjes en bruggen, maar de stad kent ook veel architectonische hoogstandjes als de prachtige bibliotheek de Boekenberg, het Theater de Stoep en de Eurobruggen.  

Architectonische hoogstandjes

Wandel door Spijkenisse

Wandelroute: Stad & Park

Wandel langs de Oude Maas, geniet van de schepen en de moderne architectuur in Spijkenisse. Deze wandelroute is 14,4 km lang. Net als in alle grote steden vind je ook hier overal in de stad parken die als groene aders door de stad lopen. Spijkenisse is een stad met een gezellig centrum, letterlijk het Winkelhart van de stad. Ook hier is op sommige plaatsen het vroegere dorp Spijkenisse nog terug te vinden.

 

Lees meer
Bekijk de wandelroute

Ontdek Spijkenisse vanaf het water

Met fluisterboot De IJsvogel, een elektrisch aangedreven boot, vaar je vanaf het historische gemaal De Leeuw van Putten in Spijkenisse naar de schitterende polders die de stad omringen. Stap aan boord met een natuurgids of vogelspotter en misschien spot je een ijsvogel, bever of ree. 

Ook worden er geregeld thematochten georganiseerd.  

Lees meer
Lees meer over de Fluisterboot
  • Eten en drinken

  • Wat te doen

  • Fietsen en wandelen