Er Op Uit in Nissewaard

Verzamel mooie herinneringen in Nissewaard 
Er Op Uit met je gezin, je vrienden of met je familie. In Nissewaard vlakbij Rotterdam, smaakt dat naar meer. Ga de natuur in, cultuur snuiven, shoppen en de gezelligheid opzoeken met een hapje en een drankje. De stad Spijkenisse, pittoreske stadjes Geervliet, Heenvliet en de dorpen Zuidland, Abbenbroek, Simonshaven en Hekelingen liggen in een aantrekkelijke omgeving waar je op allerlei manieren kunt genieten van architectuur, natuur en cultuur. Dynamiek versus rust. Industrieel versus natuur. Oud versus nieuw. Hier komen werelden samen. 

Wat wil jij gaan doen? - onze tips voor jou

Evenementen en festivals

Dagjes uit, festivals, concerten, rondleidingen, theatervoorstellingen en vele andere evenementen en activiteiten het gehele jaar door. Nissewaard staat bekend om verschillende evenementen. Het Under the Bridge Festival met swingende muziekstijlen zoals urban, techno en house. Het Vliegerfestival waar je de hele dag grote vliegers in allerlei kleuren en vormen kunt bewonderen. En het Spijkenisse Festival, een gratis festival met muziek en cultuur midden in Spijkenisse tussen de moderne Boekenberg en de oude Dorpskerk

Altijd al een keer die prachtige Ruïne Ravesteyn van binnen willen bekijken? Dit is je kans, tijdens de Beeldentuin zijn er kunstwerken in de prachtige natuur rond het landgoed geplaatst. 

Wandel, fiets, vaar of vis in de Bernisse

Recreatiegebied Bernisse bestaat uit een eeuwenoud polderlandschap dat ligt tussen het Spui en het Voedingskanaal. Het gebied is 7 kilometer lang en bestaat uit meertjes, kommen en plassen. Samen met de bossen, drassige natuur en weilanden is het gebied 300 hectare groot. 

In de zomer is het een walhalla voor zwemmers, zonaanbieders, surfers en kanoërs. Voor de visliefhebbers zijn er diverse visstekken. Om een heerlijk boottochtje te maken in de mooie natuur, kun je een elektrische sloep huren. Varen met motorboten is niet toegestaan.

Lees meer
Ontdek meer Nissewaard

Nissewaard in beeld - Tag #eropuitnissewaard in jouw ervaring

Vind jouw accommodatie op de kaart