Informatie over Covid-19 en de maatregelen vind je hier.

Verrassende contrasten

Natuurgebieden, fraaie polders, eeuwenoude rivieren, middeleeuwse stadjes, landelijk gelegen dorpen, architectuur, theater, uitgaan en winkelen. Wie een tocht door Nissewaard maakt wordt zeker verrast. Aan de ene kant het stedelijke Spijkenisse, aan de andere kant het landelijke gebied met haar pittoreske stadjes Geervliet, Heenvliet en dorpen Zuidland, Abbenbroek, Simonshaven en Hekelingen. 

 • Zien en Doen

  Zoek je de drukte van de stad of de rust en ruimte van de natuurgebieden. Nissewaard biedt het allebei.

 • 24/48 uur Nissewaard

  Plan je bezoek aan Nissewaard en blijf lekker slapen!. 

   

   

   

 • Uitgebreid tafelen

  Nissewaard heeft heerlijke restaurants die met passie hun lekkernijen serveren. 

 • Cultuur en Architectuur

  Voor de leukste festivals, mooie architectuur en historie moet je in Nissewaard zijn.

Duik jij de stad in?

Spijkenisse, de moderne stad met een bijzonder verleden. Het zal je verbazen wat er allemaal uit vervlogen tijden bewaard gebleven is. Kijk maar eens op de Markt waar de historische Dorpskerk en het architectonische hoogstandje Bibliotheek De Boekenberg gebroederlijk naast elkaar staan. 

Het gastvrije Theater de Stoep biedt je mooie voorstellingen en in de bioscoop draaien de nieuwste films. De kinderen kunnen zich vermaken in de grote indoorspeeltuin. Of trek jij er toch liever op uit in de omliggende natuurgebieden? 

Lees meer
Ontdek Spijkenisse

Dorpjes hoppen

Water is van oudsher de verbinding tussen de 6 dorpen in Nissewaard. De historische kernen van de dorpen die aan de voormalige rivier de Bernisse liggen, getuigen van een rijk verleden. In Geervliet, Heenvliet, Abbenbroek en Simonshaven zijn de overblijfselen van wat ooit een haven was, nog terug te vinden. Alle dorpen hadden een directe verbinding met het Spui, de Bernisse of de Oude Maas.
 

Lees meer
Bekijk de 6 dorpen

Blog: Er zijn vele wegen die naar Spijkenisse leiden

Regien Borren
Meestal als ik naar Spijkenisse ga wil ik er zo snel mogelijk zijn en neem ik met de auto altijd rechttoe rechtaan de Groene Kruisweg. Maar op de fiets ga ik voor de ‘fun’ en dan zijn er vele wegen die naar Spijkenisse leiden. Een enkele keer neem ik het fietspad langs de grote weg, maar meestal ga ik over het Trambaanpad of over de dijk langs het Haringvliet of, zoals vandaag, over het fietspad langs de Botlek.

Deze keer ga ik onder andere langs Ruïne Ravesteyn, de Hartelkering, de Berenplaat en de Beningerslikken. 

Lees meer
Lees de blog van Regien Borren