Informatie over Covid-19 en de maatregelen vind je hier.

Verrassende contrasten

Natuurgebieden, fraaie polders, eeuwenoude rivieren, middeleeuwse stadjes, landelijk gelegen dorpen, architectuur, theater, uitgaan en winkelen. Wie een tocht door Nissewaard maakt wordt zeker verrast. Aan de ene kant het stedelijke Spijkenisse, aan de andere kant het landelijke gebied met haar pittoreske stadjes Geervliet, Heenvliet en dorpen Zuidland, Abbenbroek, Simonshaven en Hekelingen. 

Duik jij de stad Spijkenisse in?

De groei van de afgelopen vijftig jaar heeft Spijkenisse een moderne look en feel gegeven, met de bij behorende faciliteiten en gebouwen. Maar het zal je verbazen wat er allemaal uit vervlogen tijden bewaard gebleven is. Kijk maar eens op de Markt waar de historische Dorpskerk en het architectonische hoogstandje Bibliotheek De Boekenberg gebroederlijk naast elkaar staan. 

Het gastvrije Theater de Stoep biedt je mooie voorstellingen en in de bioscoop draaien de nieuwste films. De kinderen kunnen zich vermaken in de grote indoorspeeltuin. Of trek jij er toch liever op uit in de omliggende natuurgebieden? 

Lees meer
Ontdek Spijkenisse

Middeleeuwse stadjes

Geervliet
De oudste vermelding van Geervliet dateert van 1179. Bijna twee eeuwen later kreeg Geervliet stadsrechten. In de Middeleeuwen was het plaatsje beschermd door stadsmuren, maar later is het door brand grotendeels verwoest.

Heenvliet
Het marktplein van Heenvliet is een van de mooiste geheimen van Voorne-Putten. Kasteel Ravesteyn werd omstreeks 1250 gebouwd. In de kerker van de toren heeft Angelus Merula (1487-1557) gevangen gezeten. De overblijfselen van het kasteel zijn op gezette tijden te bezichtigen. Op 22 februari 1687 verleenden de Staten van Holland toestemming om een jaarlijkse paardenmarkt te houden, die sindsdien op de derde zaterdag in mei plaatsvond. De Paardenmarkt is nog steeds één van de grootste evenementen van Nissewaard.

 

Lees meer

Blog: Er zijn vele wegen die naar Spijkenisse leiden

Regien Borren
Meestal als ik naar Spijkenisse ga wil ik er zo snel mogelijk zijn en neem ik met de auto altijd rechttoe rechtaan de Groene Kruisweg. Maar op de fiets ga ik voor de ‘fun’ en dan zijn er vele wegen die naar Spijkenisse leiden. Een enkele keer neem ik het fietspad langs de grote weg, maar meestal ga ik over het Trambaanpad of over de dijk langs het Haringvliet of, zoals vandaag, over het fietspad langs de Botlek.

Deze keer ga ik onder andere langs Ruïne Ravesteyn, de Hartelkering, de Berenplaat en de Beningerslikken. 

Lees meer
Lees de blog van Regien Borren

Ontdek gemeente Nissewaard

 • Eten en drinken

  Nissewaard heeft heerlijke restaurants die met passie hun lekkernijen serveren. 

 • Wat te doen

  Zoek je de drukte van de stad of de rust en ruimte van de natuurgebieden. Nissewaard biedt het allebei.

 • Overnachten

  Wil je Nissewaard optimaal beleven? Blijf slapen! Nissewaard biedt gastvrije hotels, intieme B&B's, ruim omgezette vakantiewoningen en camper- en kampeerplaatsen met een fantastisch uitzicht. 

   

   

   

  Overnachten in Gemeente Nissewaard