Tijdreizen op Voorne-Putten

Reis terug in de tijd op Voorne-Putten - Van de tijd van de Watergeuzen tot de Gouden Eeuw

Fietsroute: Napoleon route

Stap op de fiets en beleef de geschiedenis op de Napoleon Fietsroute! Verken wegen en steden die teruggaan tot 1800, aangelegd in opdracht van Napoleon zelf. Ontdek de 'Route Imperiales', de eerste Rijkswegen van Nederland, en ervaar hoe het was om in de 18e eeuw tijdens de Franse overheersing te reizen.

Kies je eigen startpunt en etappe en waan je even in het verleden, terwijl je de sporen van Napoleon volgt op fiets, te voet of met de auto.

Onze tip: Stop onderweg bij één van de vele historische horecagelegenheden op het eiland!

Lees meer
Bekijk fietsroute Napoleonroute

Blog: Hapje Geschiedenis

Laat je smaakpapillen reizen door de tijd met "Een Hapje Geschiedenis"! Deze blog neemt je mee langs historische eetgelegenheden op Voorne-Putten, waar culinaire genoegens samensmelten met verhalen uit het verleden. Van oude tramstations tot militaire bolwerken, elke locatie biedt een uniek verhaal én smaakervaring.

Klaar voor een avontuurlijke culinaire reis? Klik dan op lees het blog voor meer informatie en ontdek hoe geschiedenis en gastronomie hand in hand gaan op Voorne-Putten.

Lees meer
Lees hier het blog

Stap in de IJzeren Eeuw met onze Podwalk

Ontdek de boeiende geschiedenis van de 19e eeuw in Hellevoetsluis met onze Podwalk "Stap in de IJzeren Eeuw". Deze interactieve audiotour brengt de verhalen van het verleden tot leven, terwijl je door de historische marine- en oorlogshaven wandelt. Elke stap onthult nieuwe verhalen en geheimen van deze fascinerende periode. Ben je klaar om de echo's van het verleden te horen en de sporen van geschiedenis onder je voeten te voelen? Ga mee op ontdekking!

Voor de kids is er de speciale Junior-podwalk Historie in je oren, je volgt dezelfde route in het gezelschap van verteller Jan Blanken.

Lees meer
Bekijk de Podwalk
Podwalk Hellevoetsluis