Ontdek ons buureiland!

Op Goeree-Overflakkee gloort er voor iedereen wat moois aan de horizon.
Voor Flamingo's hoef je niet naar het buitenland, in de winter kun je ze bij Battenoord in het wild aantreffen. Goeree-Overflakkee is voorzien van 20 strandopgangen, waarvan de meeste in Ouddorp te vinden zijn. Naast de gezellige strandtenten kun je hier je energie goed kwijt, blokarten, vliegeren of een sprong van de waterjump, het kan allemaal. Hou jij van natuur? Dan zijn De Kwade Hoek en de Slikken van Flakkee zeker de moeite waard. 

Vogels spotten

TIJ in Stellendam is zeker een bezoekje waard. Aan de rand van het Haringvliet vind je een vogeluitkijkpunt in de vorm van een reuze ei (8 meter hoog en 11 meter lang). Naast dat het een fotogenieke locatie is, heb je er 360-graden uitzicht op vele vogelsoorten, zoals bijvoorbeeld zilverreigers, lepelaars en ijsvogels. Trek voor de zekerheid waterdichte schoenen aan, door het getijde kan het zijn dat er water in het tunneltje staat. 

Wil je flamingo's in het wild spotten? Rij dan even door naar het haventje van Battenoord. Met een beetje geluk staan de flamingo's links van het haventje, anders staan ze een stukje verder aan de rechterkant. De flamingo's komen uit Duitsland, maar komen in de winter naar het Grevelingenmeer omdat dit zout water is en niet kan bevriezen.

Lees meer

Een bezoekje waard! - Deze 3 wil je niet missen

Winkelen in Middelharnis en Ouddorp

Op Goeree-Overflakkee vind je twee winkelcentra. In de haven en het historisch centrum van Middelharnis vind je, naast de grotere ketens, unieke kleine winkeltjes in oude panden. Bij Ouddorp denk je misschien niet direct aan shoppen. Toch vind je er een goede combinatie van grote ketens tot boek-, kleding- en cadeauwinkels. In de zomer is het dorp afgesloten voor verkeer, zodat je rustig door de straatjes kunt slenteren. Ook zijn er over de week verdeeld, diverse weekmarkten te bezoeken. 

Tijdens of na zo'n dagje winkelen is het natuurlijk heerlijk om even op te laden bij één van de gezellige terrasjes of lunch- en diner mogelijkheden. 

Lees meer

Blog: Gluren bij de buren

Regien Borren
“Duik in de Zuid-Hollandse delta”, op beurzen delen we vaak een stand met onze buren Goeree-Overflakkee en De Hoeksche Waard. Om de buren beter te leren kennen stapte Regien Borren op de fiets om een kijkje te nemen bij Goeree-Overflakkee. Over de Haringvlietdam, via het TIJ, door naar de flamingo's.

Spring je achterop? 

Lees meer
Lees de blog van Regien Borren

Meer om te ontdekken in de omgeving - Stad, natuur en stranden om de hoek