10x Instagram-waardige hotspots

| Irene de Hoop

Op Instagram zie je sommige hotspots van Voorne-Putten vaker voorbij komen. Denk aan de vuurtoren van Hellevoetsluis of het kunstwerk de Zandwacht op de Maasvlakte. Het zijn fotogenieke plekken, die van vele kanten leuk in beeld gebracht kunnen worden. Maar welke locaties zijn nu juist zo ‘Instagrammable’? We hebben er 10 voor je op een rijtje gezet.

Veel plezier bij het ontdekken van Voorne-Putten. #opvoorneputten

1. Gekleurde huizen, Hellevoetsluis
Als je deze gekleurde huizen ziet, waan je je direct in het buitenland. Ze staan langs de vesting-haven 'Het Groote Dok' en zijn ontworpen door architect Gunnar Daan. Je kunt aan de kant van de huizen gaan staan voor een vrolijke close-up foto, of aan de andere kant van de haven zodat je mooi overzicht hebt met het water en de boten. 

2. De Zandwacht, Maasvlaktestrand 
Dit grote open sculptuur, is geïnspireerd op zand wat opwaait. Een feest om in te klimmen en van elke kant die je kunt bedenken foto's te maken. Het fotogenieke kunstwerk is 20 x40 x 12 meter en ook al vaak gebruikt als locatie voor in een videoclip. 

3. Bedevaartskerk, Brielle
De kerk is gewijd aan de 19 Martelaren van Gorcum. Achter de kerk kom je uit in een bijzonder unieke tuin, het zo genoemde martelveld, met daarin een prachtige kapel met buitenaltaar en een opvallende vijver waarin de weerspiegeling een gewillige spot is voor een fotosessie. In de zomer is deze kerk toegankelijk voor publiek of bijzondere vieringen.

4. Kerk Simonshaven (witte kerkje) 
Het witte kerkje in Simonshaven is waarschijnlijk het meest fotogenieke kerkje op Voorne-Putten. Bebouwing heeft nauwelijks plaatsgevonden langs dit pad, waardoor de kerk nog volledig vrijstaat. Ook bij deze locatie vanaf verschillende plekken mooi op de foto te zetten! 

5. Vuurtoren, Hellevoetsluis
Vuurtorens doen het altijd goed op de foto. Ze geven direct een vakantie en eilandgevoel. Deze vuurtoren uit 1822 vind je in Hellevoetsluis en is 18 meter hoog. Net opnieuw in de verf gezet, dus hij ziet er helemaal fris uit. In de zomer kun je de vuurtoren af en toe beklimmen om ook vanaf de vuurtoren mooie foto's te kunnen maken. Bekijk de actuele openingstijden op onze website.

6. Zonsondergang op de stranden 
Op Voorne-Putten vind je verschillende stranden. Als de zon de zee in zakt heb je al heel snel een mooi beeld te pakken. Zeker in het voor- en naseizoen is het een rustige spot om mooie foto's te maken. En er lopen soms vanzelf onderwerpen als paarden of honden je lens in. 

7. Ruïne Ravesteyn, Heenvliet
De ruïne mag zeker niet in dit lijstje ontbreken. Helaas is hij niet altijd vrij toegankelijk, maar er zijn zeker momenten in de zomer waar je dit monument kunt bezoeken. Rond de ruïne ligt een slotgracht en het geheel is omgeven door een prachtige Engelse landschapstuin. Je verwacht deze ruïne eigenlijk helemaal niet in het dorpje, maar eenmaal binnen in de tuin kijk je je ogen uit en blijf je hier foto's maken. Ben je toch in Heenvliet, maak dan wat foto's op het Dorpsplein, want het restaurant De Hoecksack is ook een Instagrammable hotspot! 

8. Kruithuis Bastion II, Brielle
Als je over de stadswallen in Brielle loopt, kom je het Kruithuisje vanzelf tegen. Dit huisje bevatte vroeger het kruit voor de kanonnen en geweren. Het is idyllisch gelegen op een van de negen bastions die de Brielse vesting telt. Het water rondom, het bruggetje, het kanon en het groen er omheen zorgen ervoor dat dit een ideale stop is voor wat foto's. Loop je een stukje verder kom je bij molen 't Vliegend Hert aan, deze molen stamt uit 1653. 

9. Tulpenveld in Oudenhoorn 
Je ziet op Instagram precies wanneer het de juiste periode is. De foto's bij tulpenvelden vliegen je scherm op. Ook op Voorne-Putten hebben we een prachtig mooi tulpenveld van 15 hectare bij akkerbouwbedrijf de Bruijne aan de Molendijk in Oudenhoorn. Je vindt er bontgekleurde tulpen zo ver je kunt kijken. Let op: Het is niet toegestaan om in het veld te gaan lopen of tulpen te gaan plukken. Laat de lente maar komen!! 

10. Dieren, over heel het eiland Voorne-Putten
Dieren doen het altijd goed op foto's! Zo hebben we op Voorne-Putten wel een aantal dieren die zich niet altijd even vaak laten zien, maar als je ze voor je lens hebt, weet je zeker dat dit veel likes gaat opleveren. Wat denk je van zeehonden, bevers, eekhoorntjes of het mooie blauwe ijsvogeltje? Een ree doet het ook goed op de foto's en die kom je wel wat vaker tegen. Of Schotse Hooglanders, deze imposante dieren vind je in het Hartelpark in Spijkenisse.

Naast deze 10 fotogenieke locaties is er natuurlijk nog meer te ontdekken. Mis je iets in dit lijstje of heb je juist je inspiratie hieruit gehaald? Deel met ons jouw resultaat op Instagram door ons te taggen (@opvoorneputten). Veel plezier!