5x de leukste fietsroutes op Voorne-Putten!

Voorne-Putten, een prachtig eiland in Nederland en een paradijs voor fietsliefhebbers. Met adembenemende landschappen, pittoreske dorpjes en een overvloed aan natuur, biedt Voorne-Putten ruim 300 km aan fietspaden. In dit blog delen we de 5 populairste fietsroutes op Voorne-Putten. Start hier jouw fietsavontuur!

1. Helmen & Helden

Begin je avontuur langs de prachtige kustlijn van Voorne-Putten met de thema fietsroute "Helmen & Helden" . Deze populaire route neemt je mee langs adembenemende duinen, schilderachtige stranden en charmante badplaatsen zoals Rockanje en Oostvoorne. Geniet van de verfrissende zeewind terwijl je fietst langs de uitgestrekte kustlijn. Bekijk hier de fietsroute.

2. Kerken & Kastelen

Duik in de rijke geschiedenis van Voorne-Putten met de themaroute "Kerken & Kastelen". Deze geliefde route voert je langs historische bezienswaardigheden, zoals kastelen, statige landhuizen en sfeervolle molens. Verken de historische straten van Brielle, bewonder de imposante Burcht van Oostvoorne en geniet van de magische sferen bij Ruïne Ravensteyn. Bekijk de fietsroute hier.

3. Willemien Hoogwerf route

De Willemien Hoogwerfroute is een mooie afwisselende fietsroute door alle kernen van de gemeente Nissewaard. Ontsnap aan de drukte en ontdek de serene schoonheid van het natuurgebied Bernisse. Deze populaire route neemt je mee langs de prachtige oevers van de rivier de Bernisse, waar je kunt genieten van weelderig groen, rietkragen en diverse vogelsoorten. Verken schilderachtige polders en geniet van de rust en stilte van dit ongerepte landschap. Bekijk de fietsroute hier.

4. Voorne & Verdedigen

Voor de avontuurlijke fietsers is de fietsroute "Voorne & Verdedigen" een absolute aanrader. Deze veel gefietste route voert je door uitgestrekte duinen en  bossen van Voorne-Putten. Fiets over kronkelende paden, trotseer heuvelachtig terrein en geniet van adembenemende uitzichten. Verken het veelzijdige landschap van het Quackjeswater, het Voornes Duin en het Oostvoornse Meer. Bekijk de fietsroute hier.

5. Kaas & Koren

Geniet van het landelijke karakter van Voorne-Putten met de fietsroute "Kaas & Koren". Al fietsend door de polders van Voorne-Putten kom je ze vanzelf tegen; de boerderijwinkels, stalletjes, de melktap en de mooiste bloemen en planten. Het aanbod streekproducten is groot en gevarieerd! Fiets door de polder en verzamel jouw boodschappen. Bekijk de fietsroute hier.