10 leuke terrassen van Voorne-Putten

| Irene de Hoop

Met het zonnige weer lonken de terrasjes. Ben je op zoek naar een zonnig terras, een terras met uitzicht of een overdekt terras, dan zit je goed op Voorne-Putten. Of je nu je dag wilt beginnen in het ochtendzonnetje met een lekker ontbijtje, wilt lunchen met vriendinnen om bij te kletsen, wilt borrelen na een dagje winkelen of de zon in de zee wil zien zakken bij een van de strandpaviljoens, het kan allemaal. We hebben 10 terrassen op Voorne-Putten voor je uitgelicht.

De Hoofdwacht:
Ben je aan het winkelen of aan het wandelen in Brielle en hou je van gezelligheid? Strijk dan neer voor een bakje koffie met gebak, een lunch, borrel of diner bij het grootste terras binnen de vestingmuren, De Hoofdwacht. Je vindt dit restaurant met zonnig terras in het hart van Brielle, op de Markt.


Brielsche Aap:
In de oude vestingstad Brielle, op een klein eilandje Ravelijn, kun je heerlijk de hele dag genieten van het stadspark van de Brielsche Aap. Bijzonder is dat dit natuureilandje jarenlang niet toegankelijk is geweest voor bezoekers, maar dat het nu al niet meer weg te denken is uit Brielle. Heb je kinderen? In de stadstuin is een natuurspeeltuin waar de kinderen zich kunnen vermaken!

Tip: Pak een kleedje en ga picknicken bij de Brielsche Aap, de menukaart is heel divers!  

De Duinrand:
Aan de rand van het Oostvoornse Meer, omringd door natuurgebieden Voornes Duin, het Groene strand met vlakbij het Oostvoorne strand vind je de perfecte uitvalbasis met een vernieuwd terras: Restaurant Paviljoen de Duinrand. Ook met iets minder weer is het hier fijn vertoeven door de overdekte terras hoekjes en de terrasverwamers.  De koks koken hier met liefde de lekkerste seizoensgebonden gerechten die zoveel mogelijk gemaakt worden van de beste lokale producten.

Tip: Proef eens de smoothies van biologisch rijp geplukt fruit!


Brunotti Beachclub:
De naam van dit restaurant verklapt het al een beetje, maar als je van de beach-lifestyle vibe houdt, zit je hier helemaal goed. Na het (kite)surfen, zwemmen of duiken in het Oostvoornse Meer kun je hier genieten van het zonnetje voor een lekker ontbijt, lunch of diner. Ook het terras zorgt voor een ontspannen surfie sfeer, je kunt in je wetsuit of met blote voeten in het zand de zon onder zien zakken.   

Tip: Bestel een gerecht uit de Josper houtskool oven, je proeft de unieke smaak, textuur en sappigheid van het nobele hout!

Terras Restaurant aan Zee:

Tijdens de warme zomermaanden is het terras van Restaurant aan Zee in Oostvoorne een heerlijk plekje om bijvoorbeeld na een fietstocht neer te strijken. Op dit terras worden verfrissende drankjes, uitstekende wijnen en heerlijke lunchgerechten geserveerd, allemaal met een fantastisch uitzicht op het Oostvoornse Meer. Dit restaurant, uniek gelegen in een natuurlijke omgeving, is de perfecte plek om tot rust te komen. Zet je fiets aan de kant en zoek een comfortabel plekje waar je de schoonheid van het meer en het groen eromheen volop kunt ervaren.


MARKT1:
Heenvliet heeft er een heerlijk terras bij. Midden op het marktplein vind je MARKT1. De locatie is niet nieuw, sterker nog, het ademt hier 220 jaar horeca historie. Het prachtige monumentale pand is compleet gerenoveerd en heeft nu dus ook een heerlijk terras in de zon. Van dinsdag t/m zondag kun je hier de hele dag terecht. Of je nu de dag goed wilt starten met goeie koffie of je wilt de dag afsluiten met een uitgebreid diner. Oh en je hond is buiten op het terras gewoon welkom, gezellig meenemen dus! 


Restaurant de Duinhoek:

Ben je in Hellevoetsluis? En heb je zin in een lunch, diner of gezellige borrel? In 2020 is het terras van Restaurant de Duinhoek helemaal vernieuwd. Je hebt uitzicht op de schitterende vijver, vol flora en fauna. Mocht het iets kouder zijn, geen probleem want het terras is voorzien van fijne terrasverwarmers.

Strandpaviljoens Rockanje:
Het op het zuiden geleden brede badstrand van Rockanje is verdeeld tussen de strandopgangen 1e en 2e slag. Je kunt er een hele dag verblijven, want je vindt er verschillende gezellige strandpaviljoens. Van hip en trendy tot de ouderwetse gezellige familiestrandtent. Start de dag met een heerlijk kopje koffie met wat lekkers en blijf hangen totdat je de zon in de zee ziet zakken.

Tip: Ook uitermate geschikt voor speciale feestjes, zoals een bruiloft, verjaardag of teamuitje.

De meiden van Brielle:
Lunchen of dineren aan het Brielse Meer? Dan is Strandcafe De Meiden een goede keuze. Tijdens het nuttigen van een hapje of een drankje, passeren vele bootjes het grote terras. Je krijgt het gevoel zelf op het water te zitten. Mocht het weer omslaan, kan het terras in een handomdraai overdekt en verwarmd worden met behoud van het buitengevoel. Het restaurant heeft een eigen aanlegsteiger, dus ook met een bootje ben je welkom.


Fortezza:

Midden in de vesting, in het openluchtmuseum van Hellevoetsluis, vind je een modern Italiaans restaurant. Het restaurant, met heerlijk zonnig terras wat dobbert op het water, is gevestigd in het voormalige pompgebouw van het droogdok ‘Jan Blanken’. Tijdens het nuttigen van je pizza, pasta of uitgebreide diner kijk je uit op de jachthaven en de museumschepen. Je waant je even in het buitenland, maar dan blijkt het gewoon Voorne-Putten te zijn.   

Tip: Ben je onderweg met een bootje? Het terras heeft een eigen aanlegsteiger.

Zoek jouw favoriete restaurant op de kaart