Wat te doen in Hellevoetsluis?

Er is genoeg te beleven!
Aan het Haringvliet ligt het pittoreske stadje Hellevoetsluis! Maak kennis met de rijke maritieme historie en het roemruchte verleden van deze unieke vestinghaven. Hellevoetsluis is een oude vestingstad aan het Haringvliet met circa 40.000 inwoners. Door de ligging aan het water is er veel activiteit op het gebied van watersport maar ook de liefhebbers van strand, water en cultuurhistorie kunnen hier hun hart ophalen.

Welk pad kies jij?

Hellevoetsluis en omgeving biedt enorm veel mogelijkheden voor een heerlijke wandeling of een pittige fietstocht. Duik in de historie van de vestinghaven of in de natuur rondom Hellevoetsluis. Je wandelt of fietst van knooppunt naar knooppunt en onderweg wordt je gewezen op leuke wetenswaardigheden en afstappers. 

Zoek een leuke themaroute uit en ga op pad!

Lees meer
Naar alle routes

Watersport

‘Het geheim van het Haringvliet’

Ga samen met Willem en Maria van de speurkaart op avontuur en op zoek naar het geheim van het Haringvliet. Het vouwblad waarin de route en opdrachten staan, kost €2,50 en is o.a. verkrijgbaar bij Camping 't Weergors en Bezoek Hellevoetsluis.

Terwijl de kinderen opdrachten uitvoeren en op zoek gaan naar letters die een geheim ontsluieren, geeft de IVN route app de begeleiders tijdens de speurtocht extra informatie over de (maritieme) historie van Hellevoetsluis en de natuur op en rond de vestingwallen.

Lees meer

Vlog: Lieke ontdekt Hellevoetsluis

Lieke van der Plas

Hellevoetsluis heeft lange tijd gediend als de plek waarvandaan Rotterdam en de haven werden beschermd. Vlogster Lieke van der Plas gaat op bezoek bij onder meer Fort Haerlem, de Buffel en natuurlijk brengt ze een bezoek aan de haven van Hellevoetsluis.

Lees meer
Bekijk de vlog