Er Op Uit in Nissewaard

Verzamel mooie herinneringen in Nissewaard 
Er Op Uit met je familie, je vrienden of met je gezin. In Nissewaard vlakbij Rotterdam, smaakt dat naar meer. Ga de natuur in, cultuur snuiven, shoppen en de gezelligheid opzoeken met een hapje en een drankje. De stad Spijkenisse, pittoreske stadjes Geervliet, Heenvliet en de dorpen Zuidland, Abbenbroek, Simonshaven en Hekelingen liggen in een aantrekkelijke omgeving waar je op allerlei manieren kunt genieten van architectuur, natuur en cultuur. Dynamiek versus rust. Industrieel versus natuur. Oud versus nieuw. Hier komen werelden samen. 

Wat wil jij gaan doen? - onze tips voor jou

Ontdek de herfst in het Bernissegebied

Recreatiegebied Bernisse is in de herfst enorm dynamisch. De bomen verkleuren en laten langzaam hun bladeren vallen. Sommige dieren, zoals de eekhoorn of de egel komen meer tevoorschijn en de paddenstoelen poppen op. 

De Bernisse bestaat uit een eeuwenoud polderlandschap dat ligt tussen het Spui en het Voedingskanaal. Het gebied is 7 kilometer lang en bestaat uit meertjes, kommen en plassen. Samen met de bossen, drassige natuur en weilanden is het gebied 300 hectare groot. De plek is uitgegroeid tot een van de rijkere recreatiegebieden in de regio voor flora en fauna. Laat je niet tegenhouden door het weer. Laarzen aan, capuchon op en laat je verwonderen! 

Lees meer
Ontdek meer natuur

Loop de Literaire podcast wandeling

Geniet al wandelend door het bijzondere landschap van Nissewaard van de Literaire podcastwandeling! Dichters, vertellers en muzikanten delen in deze speciale wandeling hun beste werk met je. Tijdens deze wandeling kom je door de Bernisse, Geervliet en Heenvliet. Met deze route geef je je ogen én oren goed de kost. De route en meer informatie kun je vinden bij Bibliotheek de Boekenberg.

Lees meer
Kijk voor contactgegevens de Boekenberg

Stap op de fiets en ontdek 'Stijl & Staal'

Fietsroute:
Spijkenisse architectuurstad, bekende architecten, zoals Wim Quist, Ben van Berkel, Sjoerd Soeters en Winy Maas, gaven vorm aan het beeld van de stad. Deze fietsroute voert langs een groot aantal gebouwen die de geschiedenis van de bouw in de stad illustreren. Er zijn op de route een groot aantal gebouwen voorzien van een zogenaamde architectuurplaquette. Het idee van deze plaquettes is afkomstig van het toenmalige Nederlandse Architectuurinstituut NAI (nu "Het Nieuwe Instituut"). 

1 uur 28 minuten (25,0 km)

Lees meer
Bekijk de fietsroute Stijl & Staal

Vind jouw accommodatie op de kaart