Wat ga jij beleven?

Genoeg te doen in Hellevoetsluis

Aan het Haringvliet ligt het pittoreske stadje Hellevoetsluis! Maak kennis met de rijke maritieme historie en het roemruchte verleden van deze unieke vestinghaven. Hellevoetsluis is een oude vestingstad aan het Haringvliet met circa 40.000 inwoners. Door de ligging aan het water is er veel activiteit op het gebied van watersport maar ook de liefhebbers van strand, water en cultuurhistorie kunnen hier hun hart ophalen.

Welk pad kies jij? - Wandelen of fietsen

Tip: Bezoek Adventuredome!

Voor een hele dag speelplezier moet je bij  Adventuredome zijn. In het indoorspeelparadijs kunnen kinderen zich waanzinnig uitleven tijdens een potje lasergamen of glow in de dark minigolf, op de springkussens en trampolines, klimmen en klauteren op of door één van de vele speeltoestellen en glijden of kruipen door uitdagende tunnels en geheime gangen.  

Lees meer
Meer over Adventuredome

‘Het geheim van het Haringvliet’

Ga samen met Willem en Maria van de speurkaart op avontuur en op zoek naar het geheim van het Haringvliet. Het vouwblad waarin de route en opdrachten staan, kost €2,50 en is o.a. verkrijgbaar bij Camping 't Weergors en Bezoek Hellevoetsluis.

Terwijl de kinderen opdrachten uitvoeren en op zoek gaan naar letters die een geheim ontsluieren, geeft de IVN route app de begeleiders tijdens de speurtocht extra informatie over de (maritieme) historie van Hellevoetsluis en de natuur op en rond de vestingwallen.

Lees meer

Watersport

Ontdek de Hellevoetse natuur

Hellevoetsluis staat met name bekend om de maritieme historie maar ook hier kun je de natuur instappen en even tot rust komen. Neem een loopje langs het Quackgors of duik de bossen in van het Quackjeswater. Of bezoek een van de vele natuurgebieden op Voorne-Putten om een frisse neus te halen.

Lees meer
Bekijk alle natuurgebieden

Vlog: Lieke ontdekt Hellevoetsluis

Lieke van der Plas

Hellevoetsluis heeft lange tijd gediend als de plek waarvandaan Rotterdam en de haven werden beschermd. Vlogster Lieke van der Plas gaat op bezoek bij onder meer Fort Haerlem, de Buffel en natuurlijk brengt ze een bezoek aan de haven van Hellevoetsluis.

Lees meer
Bekijk de vlog