Havens

Havens

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft besloten alle jachthavens, campings en vakantieparken tot nader order voor recreatief gebruik te sluiten. Meer informatie

Vanwege het Coronavirus heeft het kabinet verschillende maatregelen genomen om het aantal besmettingen te vertragen. Het moet voorkomen dat er teveel mensen tegelijkertijd gebruik moeten maken van het zorgsysteem.

Voorne-Putten: thuishaven voor zowel de grootste containerschepen als de kleinste plezierboot. Op een steenworp van de wereldhaven Rotterdam meer je aan in de historische jachthavens. Hellevoetsluis, maritieme thuishaven van Tromp, De Ruyter en de zilvervloot van Piet Hein. Koopvaardijschepen voeren vanuit Zwartewaal richting de wereldzeeën en de handelshaven Brielle vormde het slagveld van de strijd tussen de Spanjaarden en de Watergeuzen op 1 april 1572. Meer nu aan in één van deze havens en de geschiedenis komt je tegemoet via de vele musea en monumenten.


Lieke van der Plas

Lieke ontdekt Hellevoetsluis

Hellevoetsluis heeft lange tijd gediend als de plek waarvandaan Rotterdam en de haven werden beschermd. Vlogster Lieke van der Plas gaat op bezoek bij ondermeer Fort Haerlem, de Buffel en natuurlijk brengt ze een bezoek aan de haven van Hellevoetsluis.

Lees het verhaal van Lieke van der Plas
Op Voorne-Putten
  • Filters
Naar boven