Geuzen en Papen

Het verhaal van Nederland
Heb jij het ook gezien? De afleveringen van de tiendelige serie ‘Het Verhaal van Nederland’ op NPO 1, zijn een groot succes. Acteur en verteller Daan Schuurmans neemt je in de serie mee langs de hoogte- en dieptepunten van onze geschiedenis. Ook Brielle speelt een rol en dat kon je zien in aflevering 6: ‘Geuzen en Papen’. Historische gebeurtenissen komen tot leven komen door middel van spectaculaire dramascènes en locatiebezoeken.

Podwalk App ‘In naam van Oranje’.

Als aanvulling op deze serie heeft de NTR ook een podwalk app gelanceerd. Deze 10 wandelingen door Nederland kun je gaan lopen aan de hand van GPS-gestuurde audiotours. Zo ook een wandeling door Brielle. 

Brielle is omringd door verdedigingswerken. Tijdens de wandeling loop je over stadswallen, langs bastions en over stadspoorten. In de stad wandel je langs gezellige haventjes en knusse pleinen. Misschien zie je nog wel een Spaanse vlag wapperen. In deze wandeling vertelt Daan Schuurmans het verhaal van de strijd tussen de Spaanse koning en de vader des vaderlands. En gaan we op zoek naar sporen van 80 jaar oorlog in Den Briel. 

Start/eind: Westdam, 3231LD Brielle / Afstand: 4 KM

 

Lees meer

Om de wandeling te kunnen lopen, moet je eerst de gratis app ‘Het verhaal van Nederland’ downloaden. Download hem in de App Store of Play Store. Je kunt de audio alvast downloaden, maar je kunt de audio pas afspelen als je daadwerkelijk op de locatie bent.