Dol op geschiedenis?

Herbeleef dan de historie van Westvoorne en neem bijvoorbeeld een kijkje bij het Openluchtmuseum De Duinhuisjes of boek een rondleiding door de Biberbunker. Bezoek de Jacobaburcht en loop daarna door het park van de voormalige 18e-eeuwse buitenplaats Mildenburg.

Ook kent Westvoorne diverse unieke kleinere musea, kerken en te bezoeken korenmolens in Oostvoorne en Rockanje.

Top 3 Westvoorne - Historische bezienswaardigheden

Blog: De burcht van Oostvoorne

Bob Benschop

De middeleeuwen roepen beelden op van ridders die onder wapperende banieren met hun gevolg op paarden het kasteel uit galopperen, op weg naar toernooien en jachtpartijen, die vervolgens worden afgesloten door uitgebreide maaltijden met wildgebraad en luxe lekkernijen. Zo ging het er ook rond de Burcht in Oostvoorne aan toe.

Lees meer
Lees de blog van Bob Benschop

Westvoorne in oorlogstijd

Tijdens de bezetting werd Voorne-Putten overspoeld door Duitse militairen. Ze reisden vanaf Duitsland met de trein naar Rotterdam, en vandaar uit met de tram via Spijkenisse en Brielle naar Oostvoorne.

Oostvoorne was in die tijd al een trekpleister voor toeristen en in de zomer reed het trammetje via de Stationsweg en de Zeeweg door tot aan het badstrand. Bij de eerste halte in Oostvoorne, wat nu De Ruy heet, was een stationsgebouw en een perron. Hier stapten vele militairen uit die zich dankzij de wegwijzers van de ANWB konden oriënteren waar ze waren. Juist om dat te bemoeilijken, waren kort voor de inval van de Duitsers vele van deze wegwijzers weggehaald. Het verzet was geboren....

Lees meer
Lees meer