Landelijke Sinterklaas intocht 2023

Nationale Sinterklaasintocht 2023 Hij komt, hij komt, de lieve goede Sint. Dit jaar zal de Nationale Sinterklaasintocht helaas niet in Hellevoetsluis zijn, maar in Gorinchem op 18 november.

Ook dit jaar zal Dieuwertje Blok van het 'Sinterklaasjournaal' aanwezig zijn om live verslag te doen via de televisie. De nationale intocht is vanaf 12:00 uur live te zien op TV. Sinterklaas zal met zijn pakjesboot de haven van Gorinchem binnenvaren en daar aanmeren. Vervolgens zal hij op zijn paard Ozosnel de stad Gorinchem verkennen.

En niet getreurd, want Sinterklaas heeft nog meer in petto! Na zijn bezoek aan Gorinchem zal hij zeker nog Brielle, Spijkenisse, Oostvoorne en Rockanje aandoen. Houd de UITagenda in de gaten om te zien wanneer Sinterklaas bij jou in de buurt is.

Sinterklaas ontdekte vorig jaar Nissewaard

Vorig jaar na de landelijke intocht in Hellevoetsluis, door naar Nissewaard!

Sinterklaas was vorig jaar zo onder de indruk van Hellevoetsluis dat hij graag het eiland Voorne-Putten verder wilde ontdekken. Hij ging sinterklaas inkopen doen, de uitkijktoren beklimmen en hij bracht ook nog een bezoek aan theater de Stoep en de Boekenberg Spijkenisse.

Lees meer
Lees hier het blog

Sinterklaas intochten: - Sinterklaasje, kom maar binnen met je piet!

Alle andere Sint-activiteiten op een rij

Wandelroute: Gorzen & Bastions

Ontdek de Vesting van Hellevoetsluis alvast te voet. Het is een belangrijke haven geweest tot de 19e eeuw, het rijke maritieme verleden is terug te zien aan de gebouwen. 

In 2021 bestond de haven van Hellevoetsluis zelfs 400 jaar! Lang niet zo oud als Sinterklaas, maar de vestingstad groeide na 1621 uit tot de belangrijkste oorlogshaven van Nederland. 

Met deze wandelroute combineer je de prachtige natuur rondom het Haringvliet met een bezoek aan de historische vesting van Hellevoetsluis.

Lees meer
Bekijk de wandelroute

Help Sinterklaas met cadeautjes kopen!

Het zijn vaak hele drukke tijden voor Sinterklaas. Gelukkig kun je in Hellevoetsluis goed winkelen om leuke cadeautjes te kopen. Zo kun je de lieve goede Sint een handje helpen. 

Het vernieuwde winkelcentrum De Struytse Hoeck in Hellevoetsluis heeft bijvoorbeeld 130 verschillende winkels, is zeven dagen per week geopend en je kunt er gratis parkeren! 

De leukste Sinterklaas cadeaus koop je natuurlijk in de winkels! 

 

Lees meer
Shoppen in Hellevoetsluis

Wat is er nog meer te doen? - Alle evenementen in Hellevoetsluis

Deze pagina zullen we blijven updaten met allerlei evenementen en informatie! 

Wat vragen op een rij:

1.Wanneer is de Sinterklaas intocht 2022?

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt plaats op zaterdag 12 november 2022.

2.In welke stad komt Sinterklaas aan in 2022?

Sinterklaas komt dit jaar aan in Hellevoetsluis. 

3.Waar wordt de landelijke intocht van Sinterklaas uitgezonden?

De landelijke intocht van Sinterklaas wordt uitgezonden op NPO3 vanaf 12:00 uur.

4.Wanneer start het Sinterklaas journaal?

Het Sinterklaasjournaal wordt ook dit jaar weer uitgezonden door de NTR met Dieuwertje Blok en begint op maandag 7 november.