Vestingstad aan het Haringvliet

De schitterende ligging aan het Haringvliet heeft een belangrijke rol gespeeld in het verloop van de geschiedenis voor Hellevoetsluis. Alle bekende namen uit de geschiedenisboekjes vind je terug in deze vestingstad. Naast de moderne jachthavens is er de historische vestingshaven met musea, verdedigingswerken en gezellige restaurants, terrassen aan het water en uitgaansmogelijkheden.  

Toeristische informatie:  0181-854378 

400 jaar Haven

In 2021 was het 400 jaar geleden dat de haven van Hellevoetsluis werd gebouwd. De vestingstad Hellevoetsluis groeide na 1621 uit tot de belangrijkste oorlogshaven van Holland. Michiel de Ruyter bezocht Hellevoetsluis regelmatig voor inspecties. Piet Hein bracht in 1629 via de rede van Hellevoetsluis de Zilvervloot (veroverd op de Spanjaarden) naar Amsterdam.

Lees meer
Meer over de Haven

Waar blijf jij slapen?

Havenmeester Kees heet je welkom

Mijn naam is Kees Broere en ik ben 24 uur per dag en 365 dagen per jaar uw gastheer bij Marina Cape Helius. Ik kan u veel over de reacties van onze gasten vertellen maar er is maar één manier om de sfeer op en rond onze haven te proeven en dat is langskomen.

De in grote meerderheid gehoorde reactie is toch wel die van het vakantiegevoel dat direct ontstaat wanneer u hier op de boot bent. Het aantal zonuren op de haven is ongeëvenaard en dit maakt het vakantiegevoel bij onze gasten nog groter. Door op de haven te wonen kan ik elke dag toezicht houden of uw vakantiegevoel niet verstoord wordt.

Lees meer
Lees meer over de havens

Hier wil je wel stranden - Een dagje strand in Hellevoetsluis

Wat is er nog meer te beleven?

Heerlijk winkelen

In Hellevoetsluis kun je alle dagen van de week prima winkelen. Op zondagmiddag is een deel van de winkels in het Winkelcentrum De Struytse Hoeck geopend. Op vrijdagavond is het koopavond en de meeste winkels zijn tot 21.00 uur geopend. Parkeren is overal gratis in Hellevoetsluis. 

Lees meer
Ontdek winkelen in Hellevoetsluis