In 2024 komt de Tour de France Femmes naar ons eiland!

De grootste wielerronde voor vrouwen ter wereld start voor het eerst buiten Frankrijk. Deze historische openingsetappe maakt een mooie ronde over Voorne-Putten! 

Op 12 augustus start de belangrijkste wielerwedstrijd voor vrouwen met een primeur, want voor het eerst vindt de start in het buitenland plaats. Voorne-Putten mag de grootste wielrensters van wereld verwelkomen tijdens de eerste etappe. Via een spectaculaire route door de nieuwe Blankenburgverbinding koersen de rensters Voorne-Putten op; een eiland dat bekend staat om haar fantastische fietsmogelijkheden.  


De route 

De eerste etappe die start in Rotterdam en eindigt in Den Haag is een vlakke rit van 138 kilometer waarbij de wind de grootste tegenstander kan zijn. Het beloofd een indrukwekkende ervaring te worden voor ons eiland waarbij sprinters en klassementsrijders de strijd met elkaar zullen aangaan om de eerste gele trui in de wacht te slepen. 

Na Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen doet het peleton de nieuwe Blankenburgverbinding aan. Een uniek moment, dat de opening van deze nieuwe oeververbinding betekent. Op Voorne-Putten zal de wind een steeds sterkere rol gaan spelen en door de ruime fietsmogelijkheden is dit het moment voor rensters met aanvalsplannen om toe te slaan.  

Na een ronde over ons eiland zet men koers naar Westland via Maassluis. 

Lokaal talent van wereldklasse: Chantal Blaak

De voormalig wereldkampioen kan niet wachten om de Tour de France door 'haar' Zuidland te zien passeren.
In de volgende video vertelt ze erover:

Ontdek Voorne-Putten

Voorne-Putten, vroeger twee eilanden, wordt gevormd door grotere en kleinere plaatsen die wachten om ontdekt te worden. Op slechts een half uurtje van Rotterdam wordt je verrast door de prachtige natuur en historie.

Voorne aan Zee

Voorne aan Zee is een nieuwe gemeente. Water, duinen, bossen en stranden nodigen je uit te komen genieten. De vestingsteden Brielle en Hellevoetsluis vertellen een verhaal over het verleden.

Meer over Voorne aan Zee

Nissewaard

Natuurgebieden, fraaie polders, eeuwenoude rivieren, middeleeuwse stadjes, architectuur, theater, uitgaan en winkelen. Nissewaard is een verrassende combinatie van historische plaatsen en de moderne stad.

Meer over Nissewaard

Voorne-Putten: hét eiland voor wielrenners

Met de komst van de Tour de France Femmes op Voorne-Putten en het enthousiasme rondom dit evenement laat zien hoe leuk men wielrennen vind. Het wordt dan ook veel beoefend op Voorne-Putten. Hierover spreken we misschien wel de grootste fan van zowel het wielrennen als van Voorne-Putten, ex-profrenner Maarten den Bakker. Een geboren en getogen Voorne-Putten inwoner, is een gepassioneerde fan van zowel wielrennen als zijn thuisregio.  Zijn liefde voor wielrennen en de regio komen samen in zijn verhaal. 

Lees meer
Lees meer

Stap zelf op de pedalen en ontdek het parcours

Verplaats jezelf in de koersende dames en fiets het Tour de Femme parcours op Voorne-Putten. Zo weet jij straks wat de beste plek is om de supersnelle dames aan te moedigen en te genieten van de bijzondere atmosfeer.

Gelukkig kan jij de route op je eigen tempo fietsen. En in tegenstelling tot de professionals heb jij wel de mogelijkheid om regelmatig af te stappen en te genieten van de omgeving, een attractie of uit te rusten op een gezellig terras op de route. 

Liever alles van Voorne-Putten ontdekken? Via de fietsroute rondje Voorne-Putten kom je langs vestingsteden, authentieke dorpen, mooie natuurgebieden en als je het duin overklimt zie je de Noordzee aan komen rollen. Beleef het eilandgevoel en fiets, fiets, fiets.

Lees meer
Verken de route