De stranden van Voorne-Putten

HIER MOET JE ZIJN

Klim over de duinen en verbreed je horizon. Pas op: je loopt door één van de soortenrijkste duingebieden van West-Europa en dit trekt ook vreemde vogels. Voor je het weet sta je oog in oog met een Exmoorpony of een Galloway. Ervaar de enorme ruimte en proef de zilte zeelucht. Stap eens met je paard het strand op en blijf even hangen voor de prachtige zonsondergang.

 

Badstrand Rockanje

Badstrand Rockanje

Door zijn unieke ligging, vrijwel geheel op het zuiden gericht, is het Badstrand van Rockanje een waar paradijs voor de echte zonliefhebbers. Via de strandovergangen, Eerste Slag en Tweede Slag, waar je ook ruime parkeergelegenheid hebt, kom je op het strand. Aangezien de duinovergangen niet heel hoog zijn kun je de bolderkar met speelattributen makkelijk meenemen. Het strand loopt langzaam af richting zee waardoor het strand zeer geschikt is voor gezinnen met kinderen. Door de zandbanken voor de kust heb je weinig last van hoge golven. Het strand van Rockanje verdient al jarenlang de Blauwe vlag, wat symbool staat voor een schoon en veilig strand. Op het strand van Rockanje bevinden zich vijf strandpaviljoens met ieder een eigen stijl en publiek.

Webcam Rockanje strand
Quackstrand

Quackstrand Hellevoetsluis

Een unieke locatie voor een dagje strand want je kunt kiezen tussen een duik in zowel zoet als zout water. Het strand is ideaal voor kleine kinderen die onbeperkt langs de waterkant kunnen spelen. Vanwege het rustige water is het ook een prima locatie voor beginnende surfers, zeilers en kanoërs.  Je kunt heerlijk wandelen of fietsen over de recent aangelegde boulevard en genieten op één van de gezellige terrassen. Parkeren is gratis.

Processed with MOLDIV

Water- en strandsporten

Elke dag is een mooie dag op het water rond Voorne-Putten! Zon, zee, wind, zand en strand zijn de perfecte combinatie om lekker actief bezig te zijn. Suppen, kitesurfen, duiken, kajakken of waterfietsen het zijn maar een aantal van de vele verschillende activiteiten. Zowel beginners als gevorderde waterporters kunnen hun uitdaging vinden. Op de stranden kun je actief aan de slag als beachvolleyballer en in de avonduren lekker met je mountainbike het strand op.

Piratenstrand Hellevoetsluis

Piratenstrandje Hellevoetsluis

Het Piratenstrandje ligt in de historische Vesting van Hellevoetsluis. Vanaf het strand kijk je uit over het Haringvliet, onderdeel van Nationaal Park NL Delta. Op het strand bevindt zich een houten piratenschip waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Na het spelen is het heerlijk toeven op de gezellige terrasjes rondom de haven. In de omgeving van het strandje kun je gratis parkeren.

Maasvlakte strand

Maasvlakte strand

Nieuw strand en duin beschermen Maasvlakte 2 in het westen tegen de Noordzee. Bij de drie parkeerplaatsen op de Maasvlakte 2 vind je het badstrand met eenvoudige horeca ter hoogte van P1 en P3. Dagelijks geopend van 11:00 tot 18:00, in de winter alleen in het weekend. Ten noorden van parkeerplaats P1 ligt het naaktstrand. Maar waar het Maasvlaktestrand vooral bekend om staat, zijn de ideale omstandigheden en een stevige wind voor surfers en kiters. Kiters op de Maasvlakte hebben een eigen en uitgestrekt stuk strand ter beschikking net ten noorden van de parkeerplaatsen. Bij het strand vind je het kunstwerk De Zandwacht terug wat het einde van de bouw aan de Tweede Maasvlakte markeert.

Oostvoornse meer

Strand Oostvoornse Meer

Het Oostvoornse meer is een water/recreatiegebied wat bestaat uit half zoet/half zout water aan de rand van één van ’s werelds grootste zeehavens. Het is hét meer voor diegene die forel wil vangen op groot water. Het water is uniek in Nederland en zelfs in Europa! Zowel aan de noord- als de zuidoever zijn er leuke strandjes waar, naast relaxen in het zand, tal van watersportactiviteiten worden aangeboden. De bodem van het meer is hard en daarom geliefd bij duikers en surfers vanwege het fantastische zicht. Ook liggen er nog scheepswrakken uit de 19e eeuw.

groene-strand-oostvoorne

Groene strand Oostvoorne

Het Groene Strand bestaat uit een oude strandhaak, valleien en struwelen. De strandhaak is een oud stukje strand en duingebied op de plek waar de Maas uitmondde in zee. De Maas is afgedamd door twee dammen waardoor het Oostvoornse meer is ontstaan. De oevers raakten al snel begroeid met kruiden en struiken. Het Groene Strand is nu overwegend begroeid met riet waar veel zangvogels en roofvogels graag vertoeven. Er zijn meerdere kijkschermen, o.a. bij het vogeleiland in de lagune, grenzend aan het Oostvoornse Meer. Door het gebied zijn diverse wandelroutes uitgezet.

Op Voorne-Putten
  • Filters