Welkom met je hond op Voorne-Putten

Op veel plekken mag je hond gewoon mee! 
Ben jij een hondenliefhebber en neem je je trouwe viervoeter het liefst overal mee naar toe? Op veel plekken op Voorne-Putten is je hond net zo welkom als jij! Of je nu voor een dagtrip of een weekje naar Voorne-Putten komt, wij hebben de informatie voor je verzameld, zodat je voor je bezoek alvast genoeg inspiratie hebt om het eiland optimaal te ontdekken. Dat de honden welkom zijn is te zien aan de dispensers met hondenpoepzakjes, gebruik die ook! 

Laat je inspireren door onze tips!

Met je hond uitwaaien op de stranden!

Rockanje Strand: In het hoogseizoen (1 april – 1 oktober) mogen, voor 08.00 uur en na 18.00 uur, honden los lopen op het Badstrand (strand tussen de strandpalen 12.000 en 13.300) in Rockanje. Vanaf 1 oktober is het strand de gehele dag vrij begaanbaar voor honden. 

Quackstrandin de wintermaanden (1 oktober - 1 april) mogen honden overal loslopen. In het hoogseizoen zijn honden hier niet toegestaan. Gelukkig zijn er nog voldoende andere opties in Rockanje en Oostvoorne (zie boven en onder).  

Oostvoorne strand: bij dit brede voormalige autostrand in Oostvoorne mag je hond het hele jaar met je mee om te rennen, zwemmen en te spelen! Behalve bij een stukje vogelbroedgebied mogen de honden overal los. 

Maasvlakte Strand: in de wintermaanden (1 oktober - 1 april) mogen honden overal loslopen. In het zomerseizoen geldt voor het zuidelijke deel van het strand dat honden alleen los mogen lopen als er geen badgasten zijn. 

Lees meer

Noordzeestrand bij de damHet strand is het gehele jaar toegankelijk met honden en is bereikbaar via de zoetwaterkant van de Haringvlietdam. 

Het PiratenstrandIn de Vesting bevindt zich nabij Cape Helius een klein strand aan het Haringvliet, in de volksmond simpelweg 'het kleine strandje' genoemd. Honden zijn hier welkom van 2 oktober t/m 31 maart.  

Het SchenkeldijkstrandLoop via het zandpad naar het Quackgors strandje aan het Haringvliet. Achter de duinen vind je dit mooie verborgen strand met prachtige doorkijkjes. Honden zijn hier toegestaan. 

Eigenaren of houders van geleidenhonden, of sociale hulphonden zijn uiteraard wel altijd welkom. Dit geldt ook voor mensen die kunnen aantonen dat zij geleidenhonden of sociale hulphonden aan het opleiden zijn. 

Lees meer

Strandpaviljoens waar je hond welkom is

Neem je hond mee de natuur en bossen in

De natuur van Voorne-Putten is prachtig om samen met je hond te gaan ontdekken. In de meeste natuurgebieden en bossen zijn honden gewoon welkom. De regel is om je honden aan te lijnen, mits anders aangegeven staat. Er zijn specifieke locaties waar je je hond lekker los mag gooien. Zo kun je bijvoorbeeld in het Annabos, Bosje van Oranje, Kooisteebos, het Mallebos, het Ravensehout en bij Stadswallen Brielle een balletje ver gooien. In sommige broedseizoenen zijn de regels aangescherpt, bekijk ter plaatse altijd even naar de huidige regels. 

Lees meer
Lees meer over de accommodaties

Accommodaties waar honden blij van worden