Al eeuwenlang op koers

Aan het Haringvliet

De jachthavens van Hellevoetsluis zijn uniek gelegen aan het wijdse Haringvliet waar de watersporter genoeg ruimte heeft voor een mooie vaartocht. Niet alleen voor een mooie dag op het water maar je kunt ook een bezoek brengen aan natuureiland Tiengemeten of aan het gezellige plaatsje Middelharnis op het eiland Goeree Overflakkee.

Met de Noordzee bereikbaar via de Haringvlietsluizen is het ruime sop zo gekozen, maar ook via de binnenwater kun je verder de Zeeuwse en Zuid-Hollandse Delta in varen.

Weer terug in de haven Hellevoetsluis dan is de gezelligheid niet ver te zoeken, in het historische centrum zijn volop terrasjes en restaurants gevestigd voor een hapje en een drankje. 

Lees meer

400 jaar Haven

In 2021 bestond de haven van Hellevoetsluis 400 jaar!

De vestingstad Hellevoetsluis groeide na 1621 uit tot de belangrijkste oorlogshaven van Holland. Michiel de Ruyter bezocht Hellevoetsluis regelmatig voor inspecties. Piet Hein bracht in 1629 via de rede van Hellevoetsluis de Zilvervloot (veroverd op de Spanjaarden) naar Amsterdam.

 

Lees meer
Meer over 400 jaar haven

Zomerse oversteek

Steek over

In de zomermaanden is er een veerdienst vanuit Hellevoetsluis te boeken naar Middelharnis of natuureiland Tiengemeten. 

Geniet onder het genot van een kopje koffie of thee van een prachtige vaartocht en neem je fietsen mee om de overkant te verkennen. 

 

Lees meer

Koningskade

Bezoek je de historische haven Hellevoetsluis dan vallen je direct wel drie heel bijzondere schepen op, gelegen aan de zogenaamde Koningskade. 

Alledrie de schepen zijn musuemschepen en open voor het publiek, te weten; de mijnveger de MS Bernisse, musuemschip De Buffel en Lichtschip 12 de Noordhinder.

De MS Bernisse is een schip dat als onderdeel van de Marshallhulp, na de Tweede Wereldoorlog, vele mijnen aan de kust heeft geruimd. Lichtschip 12 Noord Hinder werd in 1963 gebouwd en heeft tot 1994 op divers locaties op de Noordzee dienst gedaan als herkenningspunt. Het pronkstuk is Museumschip De Buffel die van 1896 tot 1973 in gebruik was bij de Koninklijke Marine. Aan boord van dit museumschip is deze geschiedenis tot leven gebracht. 

Stap aan boord en ga terug in de tijd!

Lees meer

Boot huren - Geen boot, geen nood, huur een boot