Leuke indoor uitjes op Voorne-Putten

Ook als het weer wat tegen zit dan kun je je nog prima vermaken op Voorne-Putten. We geven enkele leuke tips voor binnenactiviteiten en fleuren zo je verblijf op Voorne-Putten een beetje op.

Tip 1: Op excursie 

Als het weer tegen zit kun je er op Voorne-Putten toch echt nog op uit! Maak een excursie door het prachtige Bernissegebied met de overdekte Fluisterboot waarbij de gids enthousiast vertelt over de geschiedenis van het gebied en de mooie natuur waar je langs vaart. Maar je kunt ook het bijzondere havengebied op de Maasvlakte 2 ontdekken met de Futureland Ferry  Je vaart langs de nieuwe kades en containerterminals en ziet de enorme kranen en containerschepen van dichtbij. Of ontdek de geschiedenis van het bijzondere Droogdok Jan Blanken, je kunt een rondleiding boeken waarbij je ondermeer het ondergrondse gangstelsel verkent van dit unieke droogdok uit de 19e eeuw. 

  

Tip 2: Beleef de historie 

In het Historisch Museum Den Briel is van alles te zien, te horen en te ervaren over de Tachtigjarige Oorlog. Ook komen uitvoerig de gebeurtenissen op 1 april 1572 aan bod. Die dag veroverden de watergeuzen het stadje Den Briel op de Spaanse bezetter. Hou je van knalrode brandweerwagens met flitsend koperen- en messingwerk, bezoek dan het Brandweermuseum Hellevoetsluis. Hier vind je een uitgebreide collectie over de geschiedenis van brandbestrijding in Nederland van rond het jaar 500 tot nu. Leuk voor zowel jong als oud. Verderop aan de kade van Hellevoetsluis liggen maar liefst drie museumschepen, allemaal met hun eigen unieke verhaal. Of ga op avontuur tientallen miljoenen jaren terug, naar de tijd van de dinosauriërs in Historyland, hier beleef je de geschiedenis van toen naar nu. 

Tip 3: Doe-dingen

Natuurlijk is het ook leuk en vooral gezellig om samen sportief bezig te zijn. Op Voorne-Putten kun je zowel in Spijkenisse als Hellevoetsluis een bowlingbaan reserveren en de regen buiten even vergeten. Of ga de uitdaging aan bij Escaperoom The Cube in Hellevoetsluis en probeer samen de diamanten veilig te stellen. In de Escape Room Adverturedome kruip je even in de huid van James Bond in de 007 kamer. Super spannend! 

 

Tip 4: Speelparadijzen voor de kids

Voor een hele dag binnenspeelplezier moet je bij Monkey Town in Spijkenisse, De Ballebak in Brielle of Adverturedome in Hellevoetsluis zijn. In deze indoor speelparadijzen kunnen ze zich waanzinnig uitleven op de springkussens en trampolines. Klimmen, klauteren en glijden of kruipen door uitdagende tunnels en geheime gangen. Als je echt van springen houdt dan is Jump XL in Spijkenisse echt een aanrader. Het is het grootste trampolinepark in de regio met veel vette extra's waar kinderen hun tricks en stunts kunnen oefenen en zelfs les kunnen krijgen. 

 

Tip 5: Shop till you drop

Gezellig samen winkelen is ook altijd een goed medicijn om het slechte weer even te vergeten. Zowel in het winkelhart Spijkenisse als in de Struytse Hoeck in Hellevoetsluis vind je een overdekt gedeelte met veel bekende winkels. De historische binnenstad van Brielle is uiteraard niet overdekt maar je vindt hier vele leuke kleine winkels in mooie monumentale panden. Vergeet niet om na het shoppen even uit te blazen in de vele horecazaken die je ongetwijfeld zult passeren.