Ontdek nu: Herfst op Voorne-Putten

Herfst in Volle Glorie: Ontdek Voorne-Putten met deze tips

De herfst is aangebroken op Voorne-Putten, en dat betekent dat onze regio zich in haar mooiste herfstgewaad hult. De bomen veranderen van kleur, blaadjes dwarrelen in de wind, en er is een betoverend gevoel in de lucht. Hier zijn enkele tips om het meeste uit je herfstavonturen te halen tijdens jouw verblijf in onze prachtige regio.

Tip 1: Brielle in herfstsferen.

Onze allereerste tip begint bij de pompoenfair die jaarlijks gehouden wordt in Brielle. De markt toont een overvloed aan kleurrijke pompoenen en kalebassen, wat het perfecte begin is van het herfstseizoen op Voorne-Putten.

En als je dan toch in Brielle bent, blijf dan nog even? Maak een wandeling over de vestingwallen en beklim de houten reconstructie van de Noordpoort voor een prachtig uitzicht over de stad. Deze historische stadspoort, bekend van de Watergeuzen in 1572, staat op de originele Middeleeuwse fundamenten en is doordrenkt van geschiedenis. Op de vestingwallen kun je ook Molen 't Vliegend Hert bewonderen, die je kunt beklimmen voor een adembenemend panoramisch uitzicht. Geniet van een heerlijke kop koffie bij het gezellige en knusse Chez André. Of zijn er nog wat nazomerse zonnestralen? Ga dan gezellig zitten op het terras van de Hotel de Zalm waar je omringt bent door authentiek Brielle.

  

 

Tip 2: Herfstwandelingen in onze duinen en bossen

Voor degenen die van herfstwandelingen houden, is het bezoekerscentrum Tenellaplas van het Zuid-Hollands Landschap in het midden van de Duinen van Voorne een uitstekend startpunt en daarom onze tweede herfsttip. Tijdens de herfstvakantie kunnen kinderen de kabouterwandeling maken en op zoek gaan naar paddenstoelen en hun bewoners. In dit duingebied kun je ook zomaar een schaapskudde tegenkomen die tot eind november het gebied op natuurlijke wijze begraasd. Strijk na je wandeling neer bij het sfeervolle paviljoen De Meidoorn, dat direct naast het bezoekerscentrum Tenellaplas ligt.

Het Mildenburgbos in Oostvoorne is ook een aanrader in de herfst. Naast de prachtige herfstkleuren en paddenstoelen, kun je hier vaak eekhoorns of reeën spotten. Of ga heerlijk uitwaaien op de stranden van Rockanje. Als je bent uitgewaaid aan het strand, kun je heerlijk opwarmen bij de openhaard in het Badhotel Rockanje, onder het genot van een hapje en een drankje.

Tip 3: Ontdek fietsend alle pompoenen langs de polderwegen

Onze derde tip is voor de fietsliefhebbers! Want terwijl je de pittoreske polders van Voorne-Putten doorkruist op de fiets, wacht je verschillende herfstige verrassingen langs de weg. Je fietst hier namelijk regelmatig langs kraampjes waar de mooiste pompoenen te koop zijn. Deze kleurrijke en karakteristieke herfstgroente is niet alleen leuk als herfstdecor, maar kan ook dienen als een aanvulling op je herfstmaaltijden. Vergeet daarom tijdens jouw fietsavontuur op Voorne-Putten niet even te stoppen, een pompoen uit te kiezen en een stukje Voorne-Putten mee naar huis te nemen. Het is de perfecte manier om de herfst in huis te halen en te genieten van onze lokale oogst.

Top 5 Herfstevenementen

Naast de mooiste plekjes biedt Voorne-Putten nog veel meer. Zo kan je tijdens de herfst verschillende leuke evenementen bezoeken in de regio. Ervaar een betoverend beeld op de Ruïne in Heenvliet met Magisch Heenvliet, loop mee met de Halloweenspooktocht in Brielle, duik in de geschiedenis met een Storytrail wandeling en ga op een paddenstoelenjacht met een gids van natuurmomenten Wil je meer weten wat er te doen is in de herfst voor uitjes? Bekijk dan onze UITagenda.

 

Overige Herfsttips

Naast de eerder genoemde tips en uitjes is er uiteraard nog zoveel te beleven in de regio. Maak jouw verblijf compleet met de volgende tips:

  • Ontdek de schoonheid van de natuur in de herfst tijdens een vaartocht met de overdekte Fluisterboot de Bernisse. Laat je onderdompelen in de rustige waterwegen en geniet van het herfstlandschap.
  • Als natuurliefhebber kun je de vogeltrek beleven onder begeleiding van een ervaren gids en vogelaar.
  • Duik in de rijke geschiedenis van de Tachtigjarige Oorlog in het Historisch Museum Den Briel. Deze boeiende tentoonstellingen nemen je mee naar een periode vol intriges, heldendaden en dramatische gebeurtenissen. Perfect voor de regenachtige herfstdagen.
  • Voor een onvergetelijke ervaring in de herfstlucht kun je de Uitkijktoren Beningerslikken beklimmen. Bewonder de trekvogels die overvliegen en geniet van het prachtige uitzicht.

Zoals je kan lezen biedt de herfst op Voorne-Putten een rijke variatie aan activiteiten die zowel jong als oud aanspreken. Wat je ook gaat ondernemen, je zult zeker onder de indruk zijn van het mooie effect wat dit seizoen op ons eiland heeft.