Zomer tips

Like strawberry’s on a summer evening, zo voelt het als je na een heerlijk zonnige zomerdag nog even op het strand de koelte opzoekt en de zon in de zee ziet zakken. We geven je graag wat meer tips om in de zomer de leukste plekken te ontdekken.
 

Zon, zee en zeehond
Gisteren stond je nog op je supboard en vandaag zit je met een boek in de hand in het zand. In de zomer zoeken we toch het liefst verkoeling aan, op en in het water. Laat het eiland Voorne-Putten nu omringd zijn door water waar je heerlijk kunt genieten van strandjes, watersporten, natuurspeeltuinen of gewoon lekker zonnen. Ook de zeehond voelt zich hier thuis en deze dieren zijn tot in augustus te spotten vanaf het strand. De gewone zeehond brengt haar jongen in mei of juni ter wereld en kiest daarvoor één van de vele zandplaten hier voor de kust uit. Zodra het vloed wordt gaat het pasgeboren jong direct mee het water in. Je kunt dus zomaar een zeehondenkopje boven het water uit zien steken. De beste tijd om zeehonden te zien is 1,5 uur voor hoog water. Midden in het Haringvliet ligt Tiengemeten. Op de veerpont word je meteen al overmand door het vakantiegevoel op weg naar het kleinste bewoonde eiland van Nederland. Loop na aankomst ook even binnen bij het bezoekerscentrum.

Spelen, spetteren en een terrasje
Rondom het Brielse Meer zijn naast verschillende strandjes ook vele mogelijkheden om te spelen en te spetteren. Er is zelfs een fietsroute Spelen & Spetteren die je langs allerlei leuke speelplekken brengt. Zo kunnen kinderen met een trekpontje naar een piepklein eiland in het Brielse Meer of heerlijk spetteren op het waterspraypark bij camping De Krabbeplaat. Bij het naastgelegen Watersportcentrum Brielle kun je naast het huren van een bootje, kayak of SUP-board ook het fiets- voetveer pakken naar de overkant. Bezoek de gezellige historische binnenstad van Brielle. Ook hier bevindt zich nog een eiland, met daarop het restaurant de Brielsche Aap, waar naast het nuttigen van een drankje en een hapje, kinderen ook even heerlijk in de tuin kunnen spelen. Neem het fietspad weer terug langs het Brielse Meer richting Zwartewaal voor een verkoelende duik vanaf de steiger bij paviljoen Breezze of sla eerder af voor een heerlijke pannenkoek bij het Klokhuys. Naast eten en spelen kun je hier ook het Blotevoetenpad lopen en lekker vies worden. Afkoelen kun je ook aan het mooie groene recreatiegebied rondom de Bernisse met gezellige speel- en ligweides. Kinderen kunnen zich uitleven in de Natuurspeeltuin Beverbos in Zuidland of genieten van een fijne pannenkoek bij de paviljoen De Pannekoekenbakker in Zuidland.Zomerse tips