Skateroute De Dijken

1 uur 27 minuten (17.4 km)

  • Download GPX

Skateroute De Dijken leidt je over de dijken in en rondom Spijkenisse. Skatend over de dijken en langs het water ontdek je de mooiste plekjes van Nissewaard.

Dit ga je zien

Startpunt: Metro en Busstation Spijkenisse Centrum
Ruwaard van Puttenweg 104
3201 GL Spijkenisse
1

Een gevarieerd loofbos waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van de natuur. Regelmatig kom je een ree tegen en het bos is ook geliefd bij reigers en de ijsvogel.

Het Mallebos
2

Zeven kilometer recreatiemogelijkheden op het land en het water.

Recreatiegebied De Bernisse
3

Heerlijke pannenkoeken eten in Zuidland is aan de Stompaardse plas met prachtig uitzicht.

De Pannekoekenbakker
4

Het witte kerkje in Simonshaven is waarschijnlijk het meest fotogenieke kerkje op Voorne-Putten.

Kerk Simonshaven
5

Dit park kun je vinden aan de zuidzijde van de stad Spijkenisse.

Park Waterland
Eindpunt: Metro en Busstation Spijkenisse Centrum
Ruwaard van Puttenweg 104
3201 GL Spijkenisse

Beschrijving

Startpunt: Metro en Busstation Spijkenisse Centrum
Ruwaard van Puttenweg 104
3201 GL Spijkenisse

De start is bij het metrostation Centrum in Spijkenisse waarna je de drukte van de stad ontvlucht door het Mallebos en langs het water richting Biert skate. Als je het water van de Vierambachtenboezem oversteekt kun je de fluisterboot tegenkomen, deze vaart richting Het Oostenrijk een meertje wat dient als broed- en leefgebied voor vele vogels waaronder de ijsvogel. Volg de weg langs het water over het Trambaanpad waar in vervlogen tijden de RTM-tram passagiers over het eiland vervoerden. De laatste tram reed in februari 1965 daarna werd de tram vervangen door bussen.

Als je Biert uitrijdt vind je een rustplaats waar het Trambaanpad de Dorpsweg kruist. Vervolg de weg over het Trambaanpad richting Zuidland en volg het fietspad richting Simonshaven/Hekelingen, je gaat hier onder een viaduct door en komt aan bij recreatiegebied de Bernisse. De Bernisse is 7 kilometer lang en bestaat uit meertjes, kommen en plassen. Aan het eind van het fietspad vervolgt de route zich naar links, als je wilt genieten van een hapje en een drankje aan het water wijk je af van de route en ga je naar rechts. Aan het eind van de weg vindt je een restaurant prachtig gelegen aan het water van de Bernisse.

Hervat de route langs het water van de Bernisse en sla af naar de Beverwijksestraat om Simonshaven te doorkruisen. Aan het einde van de ring ga je linksaf waar je wordt beloond met een uitzicht op het witte kerkje van Simonshaven, één van de meest fotogenieke plekjes van Voorne-Putten. De Lageweg uitrijdend vind je aan het einde van deze weg een rustplaats. Vervolgens rijdt je via de wijk Vogelzang Spijkenisse weer in en vervolg je je weg langs het water. Mocht je de route in willen korten kun je op dit moment nog overstappen naar de route De Korte Dijken die het zelfde start- en eindpunt heeft als deze route. 

De route gaat verder door het centrum van Hekelingen en de Gaddijk. Wanneer je richting Spijkenisse skate, kom je langs het Grote Wiel en het Kleine Wiel in Park Waterland, het park is één van de grotere parken van Spijkenisse. Skate verder over de Lange Schenkeldijk tot je het eindpunt bereikt.

Eindpunt: Metro en Busstation Spijkenisse Centrum
Ruwaard van Puttenweg 104
3201 GL Spijkenisse