Skateroute De Korte Dijken

1 uur 9 minuten (13.8 km)

  • Download GPX

Ontdek de meest prachtige plekjes in en rondom Spijkenisse op skates.

Dit ga je zien

Startpunt: Ruwaard van Puttenweg 104
3201 GL Spijkenisse
Eindpunt: Ruwaard van Puttenweg 104
3201 GL Spijkenisse

Beschrijving

Startpunt: Ruwaard van Puttenweg 104
3201 GL Spijkenisse

De start is bij het metrostation Centrum in Spijkenisse waarna je de drukte van de stad ontvlucht door het Mallebos en langs het water richting Biert skate. Als je het water van de Vierambachtenboezem oversteekt kun je de fluisterboot tegenkomen, deze vaart richting Het Oostenrijk een meertje wat dient als broed- en leefgebied voor vele vogels waaronder de ijsvogel. Volg de weg langs het water over het Trambaanpad waar in vervlogen tijden de RTM-tram passagiers over het eiland vervoerden. De laatste tram reed in februari 1965 daarna werd de tram vervangen door bussen.

Als je Biert uitrijdt vind je een rustplaats waar het Trambaanpad de Dorpsweg kruist. Vervolg de weg over het Trambaanpad richting Zuidland en volg het fietspad richting Simonshaven/Hekelingen, je gaat hier onder een viaduct door en komt aan bij recreatiegebied de Bernisse. De Bernisse is 7 kilometer lang en bestaat uit meertjes, kommen en plassen. Aan het eind van het fietspad vervolgt de route zich naar links, als je wilt genieten van een hapje en een drankje aan het water wijk je af van de route en ga je naar rechts. Aan het eind van de weg vindt je een restaurant prachtig gelegen aan het water van de Bernisse.

Hervat de route langs het water van de Bernisse en sla af naar de Beverwijksestraat om Simonshaven te doorkruisen. Aan het einde van de ring ga je linksaf waar je wordt beloond met een uitzicht op het witte kerkje van Simonshaven, één van de meest fotogenieke plekjes van Voorne-Putten. De Lageweg uitrijdend vind je aan het einde van deze weg een rustplaats. Rijdt via de wijk Vogelzang Spijkenisse weer in en vervolg je je weg langs het water. Ben je nog lang niet uitgeskate en wil je de route verlengen dan kun je op dit moment nog overstappen naar skateroute De Dijken die het zelfde start- en eindpunt heeft als deze route. 

Steek het Buntgras over en vervolg je weg richting het Metrostation Heemraadlaan. Vervolg de route tot je bij het eindpunt komt metrostation Centrum.

Eindpunt: Ruwaard van Puttenweg 104
3201 GL Spijkenisse