Je zou er maar wonen!

| Irma van Oosten

Je zou er maar wonen! ​
Een veelgehoorde uitspraak onder de bewoners op Voorne-Putten. Wonen met altijd het groen en het water op fietsafstand, wie wil dat nu niet?  


Inspirerende regionale woonwebsite 
Dit enthousiasme wordt graag gedeeld en hiervoor heeft Marketing OP Voorne-Putten in samenwerking met de vier gemeenten op het eiland een inspirerende woonwebsite ontwikkeld. Voorne-Putten is nog niet altijd even bekend als woongebied voor mensen die in of rondom de randstad werken. De afgelopen jaren zijn er al meerdere initiatieven op woongebied zoals de gezamenlijke participatie op de Woonbeurs in het WTC in Rotterdam geweest. De website is hier een mooi vervolg op.  

Wethouders Wonen van de toekomstige gemeente Voorne aan Zee zijn blij dat er nu één plek is waar je onder meer alle woonprojecten op Voorne-Putten kunt vinden. “Want dit gebied is natuurlijk dé plek om te wonen met al zijn groen en water, en toch dichtbij werk, onderwijs en de randstad”, aldus wethouders André Schoon, Henk de Graad en Aart-Jan Spoon. 

Wonen en recreëren onder 1 merk 
Directeur Marketing OP Voorne-Putten, Irma van Oosten: “een logische stap, gezien de vele raakvlakken, om naast de recreatiewebsite (opvoorneputten.nl) een attractieve woonsite (wonenvoorneputten.nl) te ontwikkelen. Geen site vol woningaanbod maar een mooi platform om de regio als woongebied in de markt te zetten”. Naast de website is er ook een portal (voorneputten.nl) ontwikkeld waar de bestaande recreatiewebsite, de nieuwe woonwebsite en alle gemeentelijke websites terug te vinden zijn. 

Makelaars en projectontwikkelaars 
Door de aanbieders van woningen, makelaars en projectontwikkelaars, kan de website als ondersteuning ingezet worden om te vertellen waar hun woonaanbod zich bevindt. Tevens is er beeldmateriaal ontwikkeld wat kan worden ingezet om Voorne-Putten te positioneren op de diverse communicatiekanalen 

Wethouder Jan Willem Mijnans: “In Nissewaard werken we al jaren nauw samen met makelaars, ontwikkelaars, banken en andere marktpartijen. Als platform communiceren we via nissewaardwoont.nl over het woningaanbod in Nissewaard. Deze Voorne-Putten woonwebsite vormt daarop een prachtige aanvulling en helpt ons de mogelijkheden van dit veelzijdige eiland meer onder de aandacht te brengen”

Marketing OP Voorne-Putten zorgt met destinatiemarketing voor een economische impuls in het gebied om een aantrekkelijk verblijfsklimaat te creëren voor recreatie, wonen en werken.