Spelen & Spetteren

1 uur 55 minuten (25.0 km)

 • Download GPX

Een echte familieroute. Fiets langs het Brielse Meer en stap af voor gezellige waterpret!

Dit ga je zien

31
1

Beleeft de Tachtigjarige Oorlog in het Historisch Museum Den Briel.

Historisch Museum Den Briel
2

Eet- en drinklokaal De Hoofdwacht, een unieke locatie in het hart van Brielle.

Restaurant De Hoofdwacht
3

Prachtige historische kerk gelegen in het midden van vestingstad Brielle. In de zomermaanden open voor publiek en af te huren als evenementen locatie.

St. Catharijnekerk
25
4

Het wachthuis van de Waterpoort, die in 1894 werd afgebroken.

Poortwachtershuis
26
5

De eerste stenen vuurtoren van Nederland.

Stenen Baak
6

Brasserie Aqua is schitterend gelegen op de kop van de jachthaven met een fantastisch uitzicht op het water.

Brasserie Aqua
53
52
54
27
7

Genieten van een tocht met het elektrische Geuzenveer over het Brielse Meer.

Geuzenveer
29
8

Op dit strandje aan het Brielse Meer kunnen kinderen heerlijk spelen met een speciaal waterspeeltoestel en met trekpontje naar een eiland.

Waterspeeltuin De Meerkoet
30
9

Recent aangelegd bos vol inspiratie, bezinning, herdenking en kindvriendelijk.

Het Vrijheidsbos
10

Watertappunt Binnenstad Brielle.

Watertappunt Binnenstad
31

Beschrijving

31

SPETTERPRET
Hou je van avontuur en ben je niet bang om nat te worden? Dan valt er bij het Brielse Meer voor jou veel te beleven. Lang geleden was dit een rivier die uitkwam in zee maar nu ligt er een dam die het land beschermt tegen overstromingen.

SCHEEPSLOODS
Als je langs het Brielse Meer fi etst zie je een oude vuurtoren De Stenen Baak. Deze diende vroeger om de schepen vanuit zee veilig naar binnen te loodsen. Als je naar boven klimt kun je bij helder weer misschien wel zover kijken dat je je eigen huis ziet. En heb je gewoon zin om even te niksen en lekker om je heen te kijken? Dan is de kans groot dat je waterskiërs voorbij ziet razen. 

WATERRATTEN
Spring in het verkoelende water van het Brielse meer of speur in je kano naar bijzondere dieren bij de oevers. Verbreek het snelheidsrecord op een band achter een snelle boot. Maar pas op dat je niet uit de bocht vliegt!! 

REUZENSCHEPEN
Of je de Maasvlakte kent of niet, er valt steeds weer veel te ontdekken. Alles is er ruim en groots en de contrasten zijn groot. Industrie, vrachtwagens, containers, windmolens en enorme schepen, maar ook fietspaden, natuur, zand,meeuwen en altijd veel wind. Fietspaden die zomaar ophouden en windmolens die de lucht in stukken malen. Wees dus voorzichtig, voor je het weet, waai je met de wind mee ...

LANDBESCHERMER
Er is aan het BrielseMeer een waterspeelplaats waar je zelf ook dammen kunt aanleggen. Hoe steviger jouw dam hoe beter het water tegengehouden wordt.

ZEEPIRATEN OPGELET!
In het Brielse Meer ligt het eilandje Meerkoet. Als je een echte waterrat bent is het voor jou een fluitje van een cent om daar naar toe te zwemmen. Ook kun je een vlot bouwen van afvalhout. Maar er is ook een trekschuit die je zelf naar de overkant kunt trekken met behulp van een touw. Ontdek zelf hoe je bent in het wild! Het eilandje is onbewoond en de natuur is nogal ruig met allerlei geheimzinnige plekjes waar van alles te ontdekken is. Zo kun je zomaar aan de waterrand een eendennest zien.

UITKIJKEN EN UITZWAAIEN
Al van verre kun je de Brielse dom zien en natuurlijk ben jij, nadat je de 318 treden hebt beklommen, als eerste boven! Wuif statig net als lang geleden Mary Stuart naar alle kleine figuurtjes die je onderaan de toren ziet bewegen. En dan nu een snelle afdaling richting een heerlijk ijsje op het terras!

31
 • 31
 • 25
 • 26
 • 53
 • 52
 • 54
 • 27
 • 29
 • 30
 • 31