Spelen & Spetteren

1 uur 55 minuten (25,0 km)

 • Download GPX

Een echte familieroute. Fiets langs het Brielse Meer en stap af voor gezellige waterpret!

Dit ga je zien

31
25
26
1

Stenen Baak

Stenen Baak
Brielse Maas 1
3233 LD OOSTVOORNE
Stenen Baak
2

Brasserie Aqua

Zanddijk 5
3233 XJ OOSTVOORNE
Brasserie Aqua
53
52
54
27
3

Geuzenveer

Geuzenveer
Brielse Veerweg 3
3231 NA BRIELLE
Geuzenveer
29
4

Waterspeeltuin De Meerkoet

Waterspeeltuin De Meerkoet
Staaldiepseweg 12
3231 ND BRIELLE
Waterspeeltuin De Meerkoet
30
5

Het Vrijheidsbos

Het Vrijheidsbos
Spanjaardsweg 1
3237 KM VIERPOLDERS
Het Vrijheidsbos
6

Historisch Museum Den Briel

Historisch Museum Den Briel
Markt 1
3231 AH BRIELLE
Historisch Museum Den Briel
7

Restaurant De Hoofdwacht

De Hoofdwacht
Markt 7
3231 AH BRIELLE
Restaurant De Hoofdwacht
8

St. Catharijnekerk

St.Catharijnekerk
St. Catharijnehof 1
3231 XS BRIELLE
St. Catharijnekerk
31

Beschrijving

31

SPETTERPRET
Hou je van avontuur en ben je niet bang om nat te worden? Dan valt er bij het Brielse Meer voor jou veel te beleven. Lang geleden was dit een rivier die uitkwam in zee maar nu ligt er een dam die het land beschermt tegen overstromingen.

SCHEEPSLOODS
Als je langs het Brielse Meer fi etst zie je een oude vuurtoren De Stenen Baak. Deze diende vroeger om de schepen vanuit zee veilig naar binnen te loodsen. Als je naar boven klimt kun je bij helder weer misschien wel zover kijken dat je je eigen huis ziet. En heb je gewoon zin om even te niksen en lekker om je heen te kijken? Dan is de kans groot dat je waterskiërs voorbij ziet razen. 

WATERRATTEN
Spring in het verkoelende water van het Brielse meer of speur in je kano naar bijzondere dieren bij de oevers. Verbreek het snelheidsrecord op een band achter een snelle boot. Maar pas op dat je niet uit de bocht vliegt!! 

REUZENSCHEPEN
Of je de Maasvlakte kent of niet, er valt steeds weer veel te ontdekken. Alles is er ruim en groots en de contrasten zijn groot. Industrie, vrachtwagens, containers, windmolens en enorme schepen, maar ook fietspaden, natuur, zand,meeuwen en altijd veel wind. Fietspaden die zomaar ophouden en windmolens die de lucht in stukken malen. Wees dus voorzichtig, voor je het weet, waai je met de wind mee ...

LANDBESCHERMER
Er is aan het BrielseMeer een waterspeelplaats waar je zelf ook dammen kunt aanleggen. Hoe steviger jouw dam hoe beter het water tegengehouden wordt.

ZEEPIRATEN OPGELET!
In het Brielse Meer ligt het eilandje Meerkoet. Als je een echte waterrat bent is het voor jou een fluitje van een cent om daar naar toe te zwemmen. Ook kun je een vlot bouwen van afvalhout. Maar er is ook een trekschuit die je zelf naar de overkant kunt trekken met behulp van een touw. Ontdek zelf hoe je bent in het wild! Het eilandje is onbewoond en de natuur is nogal ruig met allerlei geheimzinnige plekjes waar van alles te ontdekken is. Zo kun je zomaar aan de waterrand een eendennest zien.

UITKIJKEN EN UITZWAAIEN
Al van verre kun je de Brielse dom zien en natuurlijk ben jij, nadat je de 318 treden hebt beklommen, als eerste boven! Wuif statig net als lang geleden Mary Stuart naar alle kleine figuurtjes die je onderaan de toren ziet bewegen. En dan nu een snelle afdaling richting een heerlijk ijsje op het terras!

31
 • 31
 • 25
 • 26
 • 53
 • 52
 • 54
 • 27
 • 29
 • 30
 • 31