Vriendinnenweekend op Voorne-Putten: Inspiratiegids

Er even tussenuit met je beste vriendinnen; bijpraten, lachen en ontspannen. Klinkt heerlijk, toch?! Zin om samen uit te waaien aan de kust? De meeste steden al een keer gedaan? Op naar Voorne-Putten! Hieronder onze hitlist om je vriendinnenweekend tot een groot succes te maken. 

Op slechts 30 minuten rijden van Rotterdam vind je het eiland Voorne-Putten. Je vindt hier een eindeloze kusthorizon om heerlijk langs uit te waaien, pittoreske vestingstadjes met boutique winkels en veel ruimte om in de natuur te ontspannen waar een terras nooit ver zoeken is.   

Er is hier veel te doen. Heel veel. Van rijke historie, een prachtig natuurgebieden om te fietsen of te wandelen, of voor de daredevils: watersporten zoals kitesurfen. Maar we helpen je graag een eindje op weg. Hieronder vind je adressen die je zonder twijfel aan je lijstje toe mag voegen.  

1. Betoverende Bloemenpracht in de Pluktuin 

Start je weekend met een vleugje kleur en natuur in één van de fijne pluktuinen op Voorne-Putten. Er is een mooie pluktuin in Hellevoetsluis, genaamd Leijnes Plukland, of bezoek de pluktuin Oostvoorne. Samen met je vriendinnen kun je je innerlijke bloemist ontwaken en een boeket samenstellen met een uitgebreide keuze aan kleurrijke bloemen. Het plukken van je eigen bloemen is niet alleen leuk, maar ook een geweldige kans om toffe foto's te maken en bij te kletsen tussen de bloemrijke paden. 

En vergeet niet (echt niet) hun eigengemaakte shortbread en boterkoek te bestellen. Behoort tot de lekkerste van het hele eiland. 

  

2. Knuffelen met de Zachtaardige Alpaca's 

Heb je weleens een alpaca ontmoet? Deze pluizige dieren viervoeters zijn te vinden bij zowel Alpaca world Brielle als Alpaca Greenhouse. Een ware unieke ervaring die ongetwijfeld een Een gegarandeerde-glimlach- op- je- gezicht-activiteit!  gaat toveren. Maak een ontspannen wandeling door de weiden en leer meer over deze fascinerende en vooral schattige dieren. Vergeet daarnaast natuurlijk niet je camera mee te nemen voor een onvergetelijke alpaca-selfie! 

3. Koffiegenot bij de Koffiemeid 

Een no-brainer: koffie met de meiden doe je bij de Koffiemeid. Brielle is een van de oudste vestingen van Nederland en in één van de middeleeuwse straatjes vind je deze heerlijke koffiebar. Of je nu komt voor (de heerlijke!) koffie, een kavelvers ontbijtje, taartje of salade: je zit hier goed. Duik daarna of ervoor vooral nog even Brielle in. Want het is hier opperbest struinen en snuffelen. Wandel door de eeuwenoude straten en ontdek alle leuke winkels. Brielle staat bol van de historie. Met 400 rijksmonumenten staat Brielle vrijwel bovenaan in het lijstje meeste monumenten per inwoner. De vestingstad speelde een hele belangrijke rol in het ontstaan van de republiek Nederland.  Meer weten: bezoek het Historisch Museum Den Briel of download de Podwalk 'Het verhaal van Nederland - Brielle' en luister naar de stem van Daan Schuurmans terwijl je door de stad wandelt.  

4. Shop till you Drop in Spijkenisse of Hellevoetsluis 

Wat is een vriendinnenweekend zonder een te winkelen? Bezoek het winkelcentrum van Spijkenisse of het winkelcentrum van Hellevoetsluis en je we beloven dat je slaagt. Van boetieks tot bekende merken, je zult zeker iets vinden dat past bij je stijl en smaak. Het winkelcentrum van Spijkenisse heeft de meest uitgebreide keuze aan winkels, maar het winkelcentrum van Hellevoetsluis kan je weer gratis parkeren. En bij beide zijn er genoeg opties om heerlijk te lunchen of te dineren. Je dag vliegt hier zeker voorbij. 

5. Culinaire Verwennerij bij Restaurant Markt1 

Of je nu zin hebt om lekker te borrelen of uitgebreid te tafelen, bij Markt1 in Heenvliet zit je helemaal goed voor een geweldige eetervaring. Hier kun je genieten van een heerlijk diner met allerlei lokale en seizoensgebonden gerechten. De gezellige sfeer in Heenvliet en het fantastische eten maken deze plek perfect voor een avondje uit met je vriendinnen. Net gerenoveerd en daarom helemaal in de stijl van nu. Een etentje hier ga je niet gauw vergeten.