Vijf plekken op Voorne-Putten om de liefde te verklaren


Het meest besproken, bezongen, gefilmde en beschreven onderwerp: de liefde. Met Valentijn om de hoek een mooie gelegenheid om onze liefde voor Voorne-Putten eens een keer heel letterlijk te nemen.
Daarom hier een liefdevol lijstje: 5 van de allermooiste plekken op Voorne-Putten om je liefde te verklaren aan that special someone. Leuk tijdens Valentijn, maar eigenlijk het hele jaar een goed idee. 

Spoiler-alert: Hier ga je écht indruk mee maken! En, deze hotspots zijn ook héél leuk om ‘gewoon’ te bezoeken.

De Brielse Dom

Deze unieke locatie heeft alles in zich. Indrukwekkend gebouw: check. Terrasjes om de hoek om daarna te proosten: check. Het gevoel dat je de locatie voor je alleen hebt: check. Flinke klim omhoog voor opbouwende spanning: check. En, de kers op de taart, een megalomaan uitzicht: checker-die-check! 
Hier schreeuw je je liefde letterlijk over de daken. Eenmaal de 300 treden opgeklommen heb je zowel overdag als ’s avonds een fantastisch uitzicht over de karakteristieke Brielse Vesting en omgeving.
Bonus: blijkt het blijvende liefde dan kun je hier ook trouwen! Niemand minder dan Willem van Oranje en Mary Steward gingen je bijna 450 jaar geleden voor! Romantischer wordt het niet, toch?
Meer weten? Klik hier.

De maretakken in de Duinen en Bos van Oostvoorne

Tijdens Kerstmis het symbool voor liefde. Maar je vindt ze het hele jaar op Voorne-Putten in de natuur. Tijdens een mooie wandeling in het Mildenburgbos of de Duinen van Voorne kom je ze overal tegen: maretakken. Gelegenheid genoeg om elkaar te kussen onder de maretakken, of zoals Justin Bieber het zong: “Kiss beneath the Mistletoe”.

Een wandeling door de Duinen van Voorne of het Mildenburgbos is altijd een goed idee. Droom even weg terwijl de zon tussen de bomen door prikt of geniet van de zilte zeelucht terwijl je grazende exmoorpony’s ziet in de duinen. Het is moeilijk om niet verliefd te worden op deze plek.

Meerkoeteiland Brielle

Samen op een onbewoond eiland. Deze bijzondere plek vind je in het Brielse Meer. Huur eenvoudig een bootje (of SUP in de zomer) in het centrum van Brielle of aan de noordoever van het Brielse Meer en neem wat lekkers mee. Met deze love boat vaar jij jezelf en jouw lucky one over naar ‘jullie onbewoonde eiland’.  Ga op ontdekkingstocht en geniet van het prachtige uitzicht. In de zomer ligt het meer vol met bootjes en met het geluid van de dobberende meerkoetjes droom je eenvoudig (samen) weg.

Ook leuk met kinderen!

Ruïne Ravensteyn

Liefde zoals in een sprookje.  Dat beleef je als je je liefde verklaart binnen de poorten van deze wel heel bijzondere plek op Voorne-Putten: Ruïne Ravesteyn. Het mag dan wel een ruïne heten maar je kan er gewoon in en de verschillende verdiepingen verkennen. Tussen de eeuwenoude stenen waan je je weer even in de Middeleeuwen. Ook de omliggende tuin is een prachtige plek om doorheen te wandelen. 
Ruïne Ravesteyn is op speciale dagen toegankelijk en in de zomer extra spectaculair met de speciaal ingerichte beeldentuin. Of bezoek het jaarlijkse licht & projectie evenement in oktober.

Insiderstip: neem je goede camera mee want het is hier prachtig foto’s maken. Deel je kiekjes met #opvoorneputten op social media zodat we mee kunnen genieten.

Het strand van Rockanje

Een good old classic. Om een goede reden. Heel veel mensen voelen zich net wat blijer en meer ontspannen op het strand. Het zand tussen je tenen, de ruisende golven, de wind door je haren. De ideale ingrediënten om een glimlach op je gezicht te toveren. Niet zo verwonderlijk dat mensen zo van het strand houden. Stranden op Voorne-Putten hebben we veel. Het badstrand in Rockanje is breed en wordt al jaren bekroond met de begerenswaardige ‘Blauwe Vlag’ voor schoonste strand. Ideale plek om jouw schoonheid de liefde te verklaren.
Liever iets meer privacy? Geen probleem! Het strand heeft vele doorgangetjes naar de achterliggende duinen waar je ongestoord in een duinpan je hart kan uitstorten.

Ook heerlijk voor een wandeling. In de lente en herfst heb je de kronkelende duinpaden vaak voor jezelf. 

Nog meer inspiratie?