Still Got The Blues for you

| Regien Borren

Wij zijn op de fiets en zijn hier min of meer toevallig terecht gekomen omdat halverwege de middag het weer opknapte en we even een rondje wilden fietsen. We dragen dan ook niet de blues-dresscode die, zo te zien aan een groot deel van het publiek, bestaat uit zwarte leren broek en dito jack. En er lopen opvallend veel mensen, zowel mannen als vrouwen rond met een hoed op. Maar gelukkig zijn wij niet de enige in vrijetijdskleding, want er zijn ook veel toeristen afgekomen op dit muziekspektakel.
“Weet jij eigenlijk wat voor muziek blues precies is?” vraag ik aan mijn man.
Hij denkt dat het een soort jazz is, maar dat het een beetje ‘droevig’ klinkt.
O ja, er schiet me ineens een liedje te binnen ‘Still Got The Blues’.
Met een biertje in de hand gaan we vlakbij het podium ter hoogte van de Hema staan. De band is zich nog aan het installeren. De geluidsinstallatie wordt getest en het één na het andere bandlid van middelbare leeftijd, in jawel… vrijetijdskleding, beklimt met zijn instrument het podium: drums, gitaar en de basgitaar. Frontman Big Rich tovert zijn instrument, de bluesharp (een soort mondharmonica) halverwege het eerste nummer uit zijn broekzak en speelt een indrukwekkende solo.

En dan herken ik die typische melancholische bluessound. Maar wie was ook al weer die zanger van Still Got The Blues?
We slenteren verder over de Turfkade naar de Markt waar je bijna over de hoofden kunt lopen en waar de muziek haast overstemd wordt door het publiek op en rond de terrassen. Dit zijn vooral feestbeesten die het niet uitmaakt welke muziek er gemaakt wordt. Ook niets mis mee.
De echte blues liefhebbers staan en zitten op het Maarland waar een relaxte zomermiddag sfeer hangt en waar aan de overkant van het water een band met zangeres nummers speelt die me bekend in de oren klinken. Ik ken dus kennelijk meer bluesmuziek dan ik aanvankelijk dacht.
Als we later terug naar huis fietsen, spelen steeds die 2 regels uit Still Got The Blues door mijn hoofd:
So long, it was so long ago
But i’ve still got the blues for you
Maar wie zong dat toch?

Brielle Blues is een gratis muziekfestival op de laatste zondag in juli dat veel bezoekers uit de hele regio trekt.