Fietsverhaal van Nicole uit Hellevoetsluis

| Martine Oudshoorn

Lees hier het fietsverhaal van Nicole uit Hellevoetsluis uit de reeks fietsverhalen van inwoners op Voorne-Putten die zelf graag fietsen en leuke afstappers en routes aanstippen.

Nicole (33) is basisschoolleerkracht in Spijkenisse en moeder van Sep (op de foto 8 maanden). 

‘Na jaren forenzen naar Rotterdam, kon ik twee jaar geleden op een basisschool in de wijk Vogelenzang te Spijkenisse terecht. Dit was de reden voor de aanschaf van een e-bike en als het even kan, dan fiets ik vanuit mijn woonplaats Hellevoetsluis met veel plezier via het Trambaanpad naar mijn werk. En dat bevalt goed. Het is een mooie route door de polder waar je lekker door kunt fietsen en geen stoplichten tegenkomt. Van deur tot deur ben ik op de e-bike precies een half uur onderweg, ondertussen heb ik al meer dan 1000 kilometer gefietst op Voorne-Putten.’ 

‘Sinds kort gaat kleine Sep mee op de fiets. Hij vindt dat fantastisch, op zijn manier is hij dan lekker aan het kletsen en zingen. We fietsen graag langs het Haringvliet richting het piratenstrandje of de kinderboerderij, maar we rijden ook weleens helemaal door naar het Quackstrand.’  

Stop tip: 

‘Een lekker ijsje halen bij Stars in de vesting van Hellevoetsluis.’ 

Fiets tip: 

‘Als ik een tip zou moeten geven dan zou ik toch zeggen, fiets lekker langs het Haringvliet en geniet van alle bootjes op het water. Of rijdt naar de Pluktuin in Oostvoorne, daar kun je zelf je boeket bloemen plukken en het is ook gelijk een leuke stop. Met mijn vriend pak ik ook graag de mountainbike. We fietsen dan over de dam naar Goeree-Overflakkee. Als je na de dam rechts aanhoudt dan kom je op het Schelpenpad terecht richting natuurgebied de Kwade Hoek. Vergeet hier niet even te stoppen, want de bramen langs de weg zijn echt heerlijk.’