Fietsen is een leuk, gezond en milieuvriendelijk. Regelmatig fietsen helpt bij het verbeteren van de conditie, versterkt de spieren en zorgt voor een betere mentale gezondheid. Maar helaas is fietsen niet voor iedereen een optie. Bijvoorbeeld omdat een fiets kopen voor sommigen niet betaalbaar is. Voor deze mensen is er het Kinderfietsenplan en de Fietsbank. Hierdoor kunnen (kinderen uit) gezinnen met beperkte financiƫle middelen toch een fiets krijgen.

Het Kinderfietsenplan in Nissewaard
In veel gezinnen is een eigen fiets niet vanzelfsprekend vanwege financiƫle beperkingen. Het Kinderfietsenplan in Nissewaard is opgezet om hier verandering in te brengen. Dit plan, een samenwerking tussen de gemeente, Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden, en diverse lokale organisaties, stelt kinderen van 4 tot 18 jaar in staat om een fiets te krijgen. Gebruikte fietsen worden ingezameld door lokale partners zoals Mons Fietsen, Reinis, en het Praktijkcollege. Deze fietsen worden vervolgens gerepareerd en rijklaar gemaakt, zodat ze weer veilig gebruikt kunnen worden.

De aanvragen voor het Kinderfietsenplan lopen via Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden. Zij zorgen ervoor dat de fietsen bij de kinderen terechtkomen die ze het hardst nodig hebben. Ouders die voor hun kind een fiets willen aanvragen, kunnen contact opnemen met Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden via 06-18117931 of via de website elkkinddoetmee.nl.

De Fietsbank Voorne-Putten
Naast het Kinderfietsenplan is er ook de Fietsbank Voorne-Putten, die vanaf mei 2020 weer geopend is. Dit particuliere initiatief heeft als doel om fietsen beschikbaar te stellen aan mensen met een laag inkomen, met een speciale focus op schoolgaande kinderen. De Fietsbank verzamelt oude of ongebruikte fietsen, die door vrijwilligers worden opgeknapt en klaargemaakt voor gebruik.

Om in aanmerking te komen voor een fiets van de Fietsbank, kan een telefonische afspraak gemaakt worden door te bellen naar 06-203 625 20. De Fietsbank is gevestigd aan de Brielsestraatweg 3c in Hellevoetsluis en heeft tot op heden al 300 fietsen uitgegeven.

Wil je de fietsbank helpen? Dat kan! De Fietsbank is altijd op zoek naar oude fietsen en handige vrijwilligers die kunnen helpen bij het repareren van de fietsen.

Fietsen voor iedereen.
Fietsen is voor iedereen. Of je nu veel of weinig te besteden hebt. Door middel van het Kinderfietsenplan en de Fietsbank maken we dit voor alle inwoners mogelijk.