Fietsverhaal van Pia uit Brielle

| Martine Oudshoorn

Hier het fietsverhaal van Pia uit Brielle uit de reeks fietsverhalen van inwoners op Voorne-Putten die zelf graag fietsen en leuke afstappers en routes aanstippen.

Pia (82) is geboren en getogen in Oostvoorne, maar woont sinds haar huwelijk in het geboortehuis van haar man aan het Maarland in Brielle.

Ze fietst heel wat af met haar vriendinnen. Een groepje van zes vrolijke dames, allemaal woonachtig rondom Brielle en Oostvoorne. Ze hebben een speciale band die nog weer is versterkt na het overlijden van verschillende echtgenoten. Ze gaan regelmatig op stap en fietsen graag samen.

Via de groepsapp spreken ze af en de samenstelling van de groep wisselt, maar je mag niet zonder goede reden meer dan twee keer een uitstapje weigeren. Zo zorgen ze er samen voor dat ze niet achter de geraniums komen te zitten.

‘Het is heerlijk om op een mooie zomeravond naar het strand van Rockanje te fietsen. Na een strandwandeling wordt uiteraard de avond afgesloten met een lekker wijntje op een strandpaviljoen om de zon in de zee te zien zakken,’ aldus Pia.

‘Als we een dagtocht maken dan fietsen we graag door de duinen richting Hellevoetsluis, langs het Haringvliet bij Oudenhoorn en door de polder weer terug.’ Maar ze hebben ook regelmatig de Fast Ferry genomen vanaf de Maasvlakte om over te varen naar Hoek van Holland om via de pont in Maassluis weer terug te komen op Voorne-Putten. ‘We fietsen ook graag in het Westland of gaan de Haringvlietdam over naar Goeree-Overflakkee. In coronatijd namen we gewoon zelf de hapjes en de drankjes mee, maar anders stoppen we altijd wel even om een terrasje op te zoeken.’

Stop Tip:
‘De Shamrock Inn, een leuke strandtent in Hellevoetsluis waar de gastvrije Ierse eigenaar Chris met zijn vrouw Pia de scepter zwaait. ‘We hebben hier mooie herinneringen aan de gezellige zondagmiddagen met live-muziek.’

Fiets Tip:
‘Fiets vanuit Brielle langs het Brielse Meer over het Kruininger Gors, de dam over richting de Maasvlakte langs het Oostvoornse Meer om vervolgens uit te komen bij het Oostvoornse strand. Hierna door het Voornes Duin richting Rockanje en fiets dan helemaal door, via het fietspad Quackgors, naar Hellevoetsluis om vervolgens binnendoor weer terug te keren naar Brielle.’