De mooiste uitzichtpunten op Voorne-Putten

| Minke Straver

Een leuke manier om de natuurgebieden van Voorne-Putten te ontdekken is van bovenaf. Bekijk het eiland vanaf de mooiste uitkijktorens! Want ook op Voorne-Putten kun je de hoogte in. Ook de uitkijkpunten die niet aan hoogte gebonden zijn, bieden een prachtig uitzicht. De meeste uitkijkpunten bevinden zich in natuurgebieden en zijn het gehele jaar te bezoeken. 

Uitkijktoren Spuimonding West

Gratis genieten van een onbetaalbaar uitzicht? Bezoek dan de uitkijktoren van Spuimonding-West. Elk seizoen is het leuk om deze uitkijktoren te bezoeken. Je kijkt uit op een buitendijks waterrijk landschap vol zeldzame planten en dieren. En dankzij de paden, bruggetjes en andere voorzieningen kun je er heerlijk wandelen en fietsen.

Uitkijkpunt Quackjeswater Rockanje

Het Quackjeswater in Hellevoetsluis is een duinmeer met ongerepte natuur. Vanuit uitkijkpunt Quackjeswater zie je vele soorten vogels en met een beetje geluk ook Lepelaars. Op de eilandjes in dit duinmeer kun je ze in het goede seizoen zien zitten op en rond hun nesten. In de omringende bosjes zijn diverse soorten zangvogels te horen en te zien. Vanaf de parkeerplaats is het maar een paar minuten lopen naar het uitzichtpunt. Ook de rest van het natuurgebied is de moeite waard om te ontdekken. 

Uitkijkpunt Groene Strand Oostvoorne

Dit uitzichtpunt bevindt zich boven Restaurant aan Zee. Je hebt hier een prachtig uitzicht over het Groene strand van Oostvoorne en op de wereld haven Rotterdam. Meestal zie je in de verte kitesurfers vliegen in de wind. Dit is namelijk dé kitesurfspot van Oostvoorne. En een enkele keer zie je de zeehonden in de verte uitrusten op de zandbanken in het ondiepe water. 

 

Uitkijkpunten bij het Breede Water

Het grote duinmeer Breede Water ligt in het Voornes Duin. Hier zijn verschillende uitkijkpunten te vinden. Het gebied brengt je door een afwisselend landschap van bos tot open duin. Bij uitkijkpunt het Breede Water kun je kijken door een kijkscherm op verschillende hoogten, zodat jong en oud hier zonder problemen vogels kunnen observeren. Als je houd van een weids uitzicht is uitkijkpunt Oost Breede Water ook erg leuk om te bezoeken. Vanaf het uitkijkpunt heb je uitzicht op een kolonie aalscholvers en tal van watervolgers. Om dit uitkijkpunt te bereiken kun je de witte paaltjes volgen vanaf het parkeerterrein. Vergeet hiervoor zeker niet je verrekijker of telelens mee te nemen.

Uitkijkpunt Meertje Pompstation

Dit uitkijkpunt bevind zich achter het Quackstrand in Hellevoetsluis. Vanuit de Landschapstafel Voorne-Putten is er een mooi uitzichtpunt gerealiseerd, waar je op een natuurbankje een doorkijkje hebt over het meer. Je vindt er tevens informatie over natuur en cultuurhistorie. De duinovergang is fiets- en wandelvriendelijk gemaakt. 

Aan de volgende uitzichtpunten zitten openingstijden gebonden.

Catharijnekerk

Je ziet de 60 meter hoge toren al van verre liggen. De Catharijnekerk is de dom van vestingstad Brielle. Van de glas in lood ramen tot aan het kam-orgel van de kerk, alles herinnert je aan de indrukwekkende geschiedenis van de kerk. In de zomermaanden is het ook mogelijk om de toren te beklimmen. Het zijn wel even wat traptreden om te nemen, maar dan heb je ook een prachtig uitzicht over Brielle en omstreken. De entree bedraagt 1 euro. Bekijk de actuele openingstijden op de website.

Stenen Baak

Een andere plek die ook zeker een bezoekje waard is, is de Stenen Baak. Bij goed weer is het dak namelijk toegankelijk en kun je genieten van een prachtig uitzicht. Vanaf de Stenen Baak heb je een weids uitzicht over het Brielse Meer en de Oostvoornse polder. Omdat het een monument is, kun je het alleen bezoeken op de volgende openingstijden: Mei t/m oktober van dinsdag t/m zondag van 11.00-16.00 uur.

Vuurtoren Hellevoetsluis

De uit 1822 daterende ronde, bakstenen vuurtoren is slechts 18 meter hoog. De toren staat bij de haveningang van Hellevoetsluis en ligt aan het Haringvliet. Na een beklimming van twee verdiepingen heb je een prachtig uitzicht over het Haringvliet en de vestingstad. Bekijk de actuele openingstijden op onze website.

Uitkijktoren bij Landtong Rozenburg

Deze uitkijktoren bevindt zich helaas niet op Voorne-Putten, maar je hebt wel een mooi uitzicht over Voorne-Putten. Rondom de 16 meter hoge toren staan informatiepanelen die verwijzen naar wat je ziet en ervaart. De landtong is een smal schiereiland en het gebied is toegankelijk met de auto. Tussen de struinpaden kun je heerlijk fietsen en wandelen.