Ramtorenschip De Buffel


De in Schotland gebouwde Buffel is van 1868 tot 1896 in dienst van de Koninklijke Nederlandse Marine actief geweest als ramtorenschip ter verdediging van de Nederlandse kustwateren. Als zodanig was de Buffel het eerste, volledig op stoom voortgestuwde schip van de Marine. In 1896 is het schip verbouwd en in gebruik genomen als logement- en opleidingsschip voor marinepersoneel.

Tot 1920 heeft de Buffel in Hellevoetsluis dienst gedaan waarna het schip nog vele thuishavens heeft gekend zoals Vlissingen, Den Helder en Amsterdam. In 1974 heeft de Koninklijke Marine het schip overgedragen aan de gemeente Rotterdam. Het schip is daarna prachtig gerestaureerd en ingericht en heeft tot 2013 als museumschip onderdeel uitgemaakt van het Maritiem Museum.

Sinds oktober 2013 ligt ramtorenschip De Buffel op een prachtige plek aan de Koningskade in de vestingshaven van Hellevoetsluis. Een uniek stuk maritiem cultureel erfgoed dat tegenwoordig toegankelijk is voor publiek, groot en klein kunnen kennis maken met ons rijke maritieme verleden.

Prijzen

  • Volwassenen € 9,00
  • Kinderen € 4,50 4 t/m 12 kaar (kind tot 4 jaar gratis)
  • Senioren € 7,00 65+ Legitimatie vereist
  • Gratis Veteranen en houders museumjaarkaart
  • Toelichting prijs: Kom je met het hele gezin dan kun je speciale gezinskorting krijgen.

Neem alvast een kijkje

Locatie